Întărește sistemul imunitar cu piper negru. Decoctul care îți aduce doar beneficii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Întărește sistemul imunitar cu piper negru. Decoctul care îți aduce doar beneficii. Freepick @azerbaijan_stockers
Întărește sistemul imunitar cu piper negru. Decoctul care îți aduce doar beneficii. Freepick @azerbaijan_stockers

Întărește sistemul imunitar cu piper negru, unul dintre cele mai des folosite condimente din lume.

Nu scapi de răceli? Întărește-ți imunitatea cu cel mai simplu remediu: piper negru. Aceasta este o plantă perenă din familia Pepper. Planta se cultivă pentru fructe, din care se obține condimentul prin diverse prelucrări. Piperul are o aromă bogată, ușor picant, care se asortează bine cu multe feluri de mâncare.

Piperul negru este mai mult decât un condiment culinar. Este considerat „regele condimentelor” și a fost folosit în medicina veche ayurvedică de mii de ani, datorită concentrației mari de compuși potenți ai plantelor benefice.

Nouă superalimente pentru tinerețe veșnică. Iată care sunt acestea

Piperul negru conține nutrienți precum vitamina K, vitamina E, tiamină, vitamina A, vitamina B6, mangan, cupru, fier, calciu, potasiu, zinc și crom. Multe proprietăți benefice ale piperului negru sunt menționate în Ayurveda. 

Un decoct de piper negru ajută la răceli și alte boli. Manganul și alte vitamine din piperul negru ajută la controlul tensiunii arteriale și promovează oasele puternice. Alături de aceasta, piperul negru joacă și un rol important în vindecarea leziunilor.

Zerul, elixirul longevității și frumuseții. Cum îl poți folosi

Iată doar câteva beneficii demonstrate științific ale piperului negru pentru sănătate:

Conținut ridicat de antioxidanți. Radicalii liberi sunt molecule instabile, care pot deteriora celulele. Deteriorarea excesivă a celulelor de către radicalii liberi poate duce la probleme grave de sănătate. De exemplu, radicalii liberi provoacă inflamații, îmbătrânire prematură, boli de inimă și anumite tipuri de cancer. Piperul negru este bogat într-un compus vegetal numit piperina, despre care studiile au arătat că are proprietăți antioxidante puternice.

Are proprietăți antiinflamatorii. Inflamația cronică poate fi un factor major în multe afecțiuni precum artrita, bolile de inimă, diabetul și cancerul. Multe studii de laborator au arătat că piperina, principalul compus activ din piperul negru, poate lupta eficient împotriva inflamației.

Alimentele care îmbunătățesc fertilitatea. Dieta se ține pentru 3 luni. Pleșea: Elixir. A fost corelat cu o rată mai bună de fertilitate

Susține sistemul imunitar. Pentru a te proteja împotriva bolilor, este foarte important să ai un sistem imunitar puternic. Nutrienții din piperul negru măresc activitatea celulelor albe din sânge, făcând imposibil ca bacteriile și virușii externi să atace corpul.

Îmbunătățește digestia. Piperul negru ajută la activarea acidului clorhidric în stomac. De asemenea, conține multe astfel de elemente care reduc cauzele formării gazelor în stomac.

Aduce beneficii creierului. Studiile pe animale au arătat că piperina îmbunătățește funcția creierului, în special în afecțiunile degenerative ale creierului, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

Stabilizează nivelul zahărului din sânge. Piperina poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului zahărului din sânge. De exemplu, persoanele supraponderale care au luat un supliment de piperină au experimentat o îmbunătățire semnificativă a sensibilității la insulină.

Cinci întrebări pe care să ți le pui înainte de a cumpăra suplimente

Reduce colesterolul. Colesterolul crescut în sânge este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare, care este principala cauză de deces la nivel mondial. Extractul de piper negru reduce nivelul colesterolului. În plus, se crede că piperul negru și piperina îmbunătățesc absorbția suplimentelor alimentare care pot reduce colesterolul, cum ar fi turmericul (până la 2000%).

Are proprietăți anti-cancer. Cercetătorii speculează că piperina poate avea proprietăți anticancerigene. Deși nu au fost testate pe oameni, studiile de laborator au arătat că piperina încetinește replicarea celulelor canceroase de sân, prostată și colon și provoacă moartea celulelor canceroase.

Un alt studiu a testat 55 de compuși din condimente și a constatat că piperina  a fost cea mai eficientă în creșterea eficacității tratamentului convențional pentru cancerul de sân triplu negativ (cel mai agresiv tip de cancer).

Cum să mănânci de toate fără să te îngrași. Patru trucuri care activează metabolismul

Piperul negru vă poate aduce beneficii sănătăți în multe alte moduri: crește absorbția nutrienților esențiali și a compușilor vegetali benefici, promovează sănătatea intestinului prin creșterea bacteriilor benefice, ameliorează durerea și reduce pofta de mâncare.

Cum se consumă piperul

Piperul negru are gust picant subtil și o aromă bogată. De asemenea, se potrivește bine cu alte condimente sănătoase, inclusiv turmericul, cardamomul, chimenul, usturoiul și coajă de lămâie.

Un praf de piper negru măcinat poate fi un condiment delicios pentru legume, preparatele din paste, carne, peste și multe altele. Adăugarea de piper negru în salate dublează aroma legumelor.

Regimul pe baza grupei de sânge, desființat de Mihaela Bilic: Nu grupele de sânge sunt secretul. Trebuie să te ții de treabă

Prepară  pește, pui, brânză de vaci, tofu și alte proteine ​​cu piper măcinat grosier și alte condimente.

Piperul negru poate fi amestecat cu suc. Această tehnică îmbunătățește și gustul sucului. Poți  folosi piper negru în loc de chili roșu. Amestecul de ghimbir, miere și piper negru ameliorează tusea și răceala în timpul iernii. Poți face un decoct de piper negru și ghimbir și să-l bei în loc de ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel