Nouă superalimente pentru tinerețe veșnică. Iată care sunt acestea

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Nouă superalimente pentru tinerețea veșnică. Află care sunt acestea. Foto: Freepick @prostooleh
Nouă superalimente pentru tinerețea veșnică. Află care sunt acestea. Foto: Freepick @prostooleh

Nouă superalimente sunt recomandate de nutriționiști să fie incluse în dieta zilnică, dacă vrei să rămâi tânără și sănătoasă.

Dieta, obiceiurile și stilul de viață  pot să încetinească și să accelereze îmbătrânirea corpului nostru. Deci, nu doar soarele și genetica sunt de vină pentru asta. Dar multe persoane nu știu exact ce trebuie făcut pentru a prelungi tinerețea.

Pentru început, alimentele alcaline precum legumele verzi, avocado, sparanghelul, migdalele și nucile, precum și suplimentele bogate în antioxidanți, previn stresul oxidativ în organism. 

Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului

Alături de stres și radiații ultraviolete, procesele oxidative provoacă ridurile și scad elasticitatea pielii. Dar există și vești bune. La o anumită etapă, aceste procese sunt reversibile. Mai ales dacă vei adăuga următoarele alimente în dieta ta.

Legume crucifere. Legumele crucifere (cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și conopida) sunt bogate în fibre și antioxidanți. Institutul American de Cercetare a Cancerului a descoperit că substanțele conținute în aceste produse nu doar că saturează organismul cu vitamine și minerale esențiale, dar reduc și probabilitatea dezvoltării cancerului. Legumele crucifere conțin și sulforofan, o substanță care stimulează detoxifierea naturală a organismului.

Cinci reguli pe care trebuie să le respecți pentru o siluetă de vedetă

Pește gras. Peștele gras este bogat în proteine ​​și acizi grași omega-3. Somonul, de exemplu, ajută la creșterea masei musculare, menține o inimă și un sistem nervos sănătoși. Peștele bogat în grăsimi va ajuta, de asemenea, la menținerea tinereții și elasticității pielii, precum și la strălucirea părului. Dar este mai bine să reduci consumul de ton și pește-spadă, deoarece acești pești conțin, adesea, mercur. Peștele de crescătorie conține adesea substanțe chimice periculoase.

Avocado. Plusul incontestabil al avocado este că are nutrienți pe care organismul nostru nu îi poate produce singur. Acizii grași mononesaturați scad nivelul de colesterol, susțin funcția creierului și îmbunătățesc concentrarea. În plus, acest fruct este bogat în antioxidanți care previn îmbătrânirea organismului. Cel mai bine este să mănânci avocado cu pâine prăjită.

Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea

Ulei de cocos. Uleiul de cocos este o sursă de trigliceride cu lanț mediu. Acești acizi grași, datorită dimensiunilor lor mici, pătrund în membranele celulare și sunt ușor absorbiți de organism. Grăsimile sănătoase sunt transformate instantaneu în energie, mai degrabă decât stocate. De aceea uleiul de cocos nu contribuie la creșterea în greutate, ci mai degrabă stimulează reducerea acestuia. În plus, previne semnele de îmbătrânire și acționează ca o protecție solară naturală. Uleiul conține și acid lauric, care are proprietăți antimicrobiene.

Boabe de cacao. Beneficiile ciocolatei pentru sănătate sunt cunoscute de mult timp și au fost  apreciate de vechii azteci. Aceste semințe sunt bogate în magneziu, care are un efect calmant, și multe alte vitamine și minerale benefice, precum și polifenoli cu proprietăți antioxidante. Nu confunda ciocolata cu lapte  și mult zahăr cu ciocolata de înaltă calitate cu un conținut ridicat de cacao.

Cum să mănânci de toate fără să te îngrași. Patru trucuri care activează metabolismul

Spirulina. Spirulina conține toate componentele cheie care sunt responsabile pentru tinerețea corpului nostru. Printre acestea se numără și  antioxidantul beta-caroten, care se găsește și în morcovi, deși nu într-o cantitate atât de impresionantă. Spirulina susține funcționarea normală a organelor interne și îmbunătățește starea pielii. Prin urmare, adaugă câteva linguri în smoothie-ul tău de dimineață.

Semințe de cânepă. Semințele de cânepă sunt singura sursă alimentară de acid gama-linolenic (un acid gras omega-6). În plus, sunt bogate în colagen și elastină, ceea ce este rar pentru un produs non-animal, considerat o mană divină pentru vegani. De aceea, acest produs este atât de apreciat pentru capacitatea sa de a crește elasticitatea pielii și de a-i reda strălucirea naturală.

Cinci reguli pentru normalizarea metabolismului. Ține cont de ele și vei slăbi repede

Fructe goji. Se crede că călugării budiști din Tibet au fost primii care au folosit fructele de goji. Prin urmare proprietățile lor anti-îmbătrânire sunt cunoscute de mult timp. Goji contribuie la normalizarea ficatului, dă energie, întinerește pielea și curăță sângele. De asemenea, se crede că aceste fructe de pădure previn creșterea tumorilor canceroase și apariția unui număr de boli, inclusiv a diabetului și a bolilor de inimă.

Chlorella. Alga unicelulară Chlorella conține mai multă clorofilă pe gram decât orice altă plantă. Acest lucru o face o armă puternică antirid, care ajută la menținerea strălucirii naturale a pielii. Chlorella este bogată în vitamine, minerale, proteine ​​și acizi grași. Acizii nucleici din alge promovează sinteza ADN și ARN, ceea ce permite organismului să se recupereze mai repede, să scape mai ușor de toxine și să folosească nutrienții mai eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel