Nouă superalimente pentru tinerețe veșnică. Iată care sunt acestea

Nouă superalimente sunt recomandate de nutriționiști să fie incluse în dieta zilnică, dacă vrei să rămâi tânără și sănătoasă.
Dieta, obiceiurile și stilul de viață pot să încetinească și să accelereze îmbătrânirea corpului nostru. Deci, nu doar soarele și genetica sunt de vină pentru asta. Dar multe persoane nu știu exact ce trebuie făcut pentru a prelungi tinerețea.
Pentru început, alimentele alcaline precum legumele verzi, avocado, sparanghelul, migdalele și nucile, precum și suplimentele bogate în antioxidanți, previn stresul oxidativ în organism.
Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului
Alături de stres și radiații ultraviolete, procesele oxidative provoacă ridurile și scad elasticitatea pielii. Dar există și vești bune. La o anumită etapă, aceste procese sunt reversibile. Mai ales dacă vei adăuga următoarele alimente în dieta ta.
Legume crucifere. Legumele crucifere (cum ar fi broccoli, varza de Bruxelles și conopida) sunt bogate în fibre și antioxidanți. Institutul American de Cercetare a Cancerului a descoperit că substanțele conținute în aceste produse nu doar că saturează organismul cu vitamine și minerale esențiale, dar reduc și probabilitatea dezvoltării cancerului. Legumele crucifere conțin și sulforofan, o substanță care stimulează detoxifierea naturală a organismului.
Cinci reguli pe care trebuie să le respecți pentru o siluetă de vedetă
Pește gras. Peștele gras este bogat în proteine și acizi grași omega-3. Somonul, de exemplu, ajută la creșterea masei musculare, menține o inimă și un sistem nervos sănătoși. Peștele bogat în grăsimi va ajuta, de asemenea, la menținerea tinereții și elasticității pielii, precum și la strălucirea părului. Dar este mai bine să reduci consumul de ton și pește-spadă, deoarece acești pești conțin, adesea, mercur. Peștele de crescătorie conține adesea substanțe chimice periculoase.
Avocado. Plusul incontestabil al avocado este că are nutrienți pe care organismul nostru nu îi poate produce singur. Acizii grași mononesaturați scad nivelul de colesterol, susțin funcția creierului și îmbunătățesc concentrarea. În plus, acest fruct este bogat în antioxidanți care previn îmbătrânirea organismului. Cel mai bine este să mănânci avocado cu pâine prăjită.
Condimentul care combate răceala, previne căderea părului și hidratează pielea
Ulei de cocos. Uleiul de cocos este o sursă de trigliceride cu lanț mediu. Acești acizi grași, datorită dimensiunilor lor mici, pătrund în membranele celulare și sunt ușor absorbiți de organism. Grăsimile sănătoase sunt transformate instantaneu în energie, mai degrabă decât stocate. De aceea uleiul de cocos nu contribuie la creșterea în greutate, ci mai degrabă stimulează reducerea acestuia. În plus, previne semnele de îmbătrânire și acționează ca o protecție solară naturală. Uleiul conține și acid lauric, care are proprietăți antimicrobiene.
Boabe de cacao. Beneficiile ciocolatei pentru sănătate sunt cunoscute de mult timp și au fost apreciate de vechii azteci. Aceste semințe sunt bogate în magneziu, care are un efect calmant, și multe alte vitamine și minerale benefice, precum și polifenoli cu proprietăți antioxidante. Nu confunda ciocolata cu lapte și mult zahăr cu ciocolata de înaltă calitate cu un conținut ridicat de cacao.
Cum să mănânci de toate fără să te îngrași. Patru trucuri care activează metabolismul
Spirulina. Spirulina conține toate componentele cheie care sunt responsabile pentru tinerețea corpului nostru. Printre acestea se numără și antioxidantul beta-caroten, care se găsește și în morcovi, deși nu într-o cantitate atât de impresionantă. Spirulina susține funcționarea normală a organelor interne și îmbunătățește starea pielii. Prin urmare, adaugă câteva linguri în smoothie-ul tău de dimineață.
Semințe de cânepă. Semințele de cânepă sunt singura sursă alimentară de acid gama-linolenic (un acid gras omega-6). În plus, sunt bogate în colagen și elastină, ceea ce este rar pentru un produs non-animal, considerat o mană divină pentru vegani. De aceea, acest produs este atât de apreciat pentru capacitatea sa de a crește elasticitatea pielii și de a-i reda strălucirea naturală.
Cinci reguli pentru normalizarea metabolismului. Ține cont de ele și vei slăbi repede
Fructe goji. Se crede că călugării budiști din Tibet au fost primii care au folosit fructele de goji. Prin urmare proprietățile lor anti-îmbătrânire sunt cunoscute de mult timp. Goji contribuie la normalizarea ficatului, dă energie, întinerește pielea și curăță sângele. De asemenea, se crede că aceste fructe de pădure previn creșterea tumorilor canceroase și apariția unui număr de boli, inclusiv a diabetului și a bolilor de inimă.
Chlorella. Alga unicelulară Chlorella conține mai multă clorofilă pe gram decât orice altă plantă. Acest lucru o face o armă puternică antirid, care ajută la menținerea strălucirii naturale a pielii. Chlorella este bogată în vitamine, minerale, proteine și acizi grași. Acizii nucleici din alge promovează sinteza ADN și ARN, ceea ce permite organismului să se recupereze mai repede, să scape mai ușor de toxine și să folosească nutrienții mai eficient.
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
-
Insula Iubirii și provocările relațiilor. Rolul ispitelor în cupluri26.08.2025, 20:26
-
Dieta mediteraneeană poate proteja creierul de Alzheimer26.08.2025, 18:54
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.