Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului

Un condiment din bucătărie folosit deseori pentru condimentarea unor rețete, poate fi util și pentru combaterea diabetului.
Folosim multe condimente, dar există unul special care este plin de beneficii.
În bucătărie putem folosi multe alimente în scop terapeutic. De fapt, adesea nu știm că mâncăm alimente care sunt cu adevărat bune pentru sănătatea noastră. De multe ori ne gândim că doar fructele și legumele au beneficii pentru noi.
Și condimentele au un potențial mare pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre un condiment care a devenit foarte popular în ultima vreme - turmericul.
O sută de grame are 13 grame de apă; 10 grame de proteine; 3,20 grame de grăsime; 67 grame de carbohidrați; 22 grame de fibre. De asemenea, turmericul conține multe e vitamine. În special, iese în evidență prezența vitaminei E dar și a vitaminelor C, B6 și K. De asemenea, regăsim diverse minerale precum potasiu, sodiu, fier și zinc.
Printre multele vitamine prezente în acest aliment, vitamina E este principală. Acest lucru explică deja multe despre beneficiile turmericului. De fapt, vitamina E joacă un rol fundamental în corpul nostru. Funcția sa principală este de a fi un puternic antiinflamator și antioxidant. Vitamine E indicată și pentru protejarea vederii, dar și a oaselor.
Tocmai pentru că are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, vitamina E este capabilă să încetinească apariția unor forme de cancer. Studiile realizate asupra acestui aliment au demonstrat potențialul pe care îl are asupra sănătății.
Dozele recomandate de turmeric sunt de aproximativ 5 grame pe zi. Evident, dozele se pot schimba de la subiect la subiect. Întotdeauna este mai bine să întrebi un medic, care să-ți recomande doza potrivită.
Pe lângă beneficiile pe care le-am enumerat mai sus, turmericul mai poate:
- scade nivelul colesterolului rău prin creșterea colesterolului bun;
Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile
- ajuta la slăbit, de aceea este indicat în dietele care vizează pierderea în greutate;
- reduce arsurile la stomac;
- îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu Alzheimer;
- promovează vindecarea.
Cât de des ar trebui să te cântărești. ORA la care trebuie să te cântărești, de fapt
Turmericul este un condiment pe care îl avem în bucătărie, așa că este foarte disponibil și putem profita de aceste beneficii.
Turmericul combate diabetul
Printre diferitele studii care au fost făcute, a fost analizată și legătura dintre turmeric și diabet. Acest condiment pare a fi perfect pentru controlul nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet â.
De fapt, turmericul ar reduce rezistența la insulină. Diabeticii ar putea, prin urmare, să introducă, cu ușurință, acest condiment în dieta lor. Turmericul poate fi folosit atât ca și colorant alimentar, cât și ca ingredient în sine. De asemenea, turmericul poate fi adăugat în produsele de patiserie, cum ar fi pizza sau pâinea.
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
-
Donald Trump, din nou la spital12.10.2025, 09:57
-
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.