Intoleranță la lactoză? Vezi ce alimente ar trebui să consumi

Persoanele care suferă de intoleranță la lactoză s-ar putea confrunta cu un deficit de calciu în organism. Specialiștii recomandă câteva alimente care pot înlocui cu succes lactatele, ca sursă...
Este cunoscut faptul că produsele lactate a un bogat conținut de calciu. Medicul ne recomandă să cosumăm lapte și derivatele acestuia, pentru asigura necesarul de calciu din organism. Ce ne facem, însă, atunci când avem intolernață la lactoză?
Specialiștii de la Harvard Health Publishing arată că dacă nu puteți tolera aceste alimente, puteți, totuși, să vă asigurați necesarul de calciu prin consumarea mai multor legme cu frunze verzi și alte alimente bogate în calciu.
Dieta zilnică medie a omului ar trebui să includă 1000 mg (mg) de calciu, echivalentul a trei până la patru porții de alimente bogate în calciu.
Însă nu întotdeauna se recomandă aportul de suplimente, deoarece există unele studii care indică faptul că aceste suplimente pot crește riscul de pietre la rinichi sau boli de inimă, deci alimentația este, până la urmă, cea mai bună metodă.
Legumele cu frunze verzi, sursă excelentă de calciu
Legumele cu frunze verzi sunt surse excelente de calciu și includ, de asemenea, multe vitamine esențiale. Varza Collard este în capul listei. O cană din aceste frunze conțin aproximativ 300 mg de calciu, în timp ce varza Kale alături de sfecla elvețiană conțin aproximativ 100 mg. Cu toate acestea, doar un „devorator” de salate ar putea face față unei astfel de diete.
Astfel că există multe alimente care au fost îmbogățite cu calciu, precum cerealelecare pot asigura doza zilnică necesară. De asemenea, laptele de migdale este de obicei îmbogățit cu calciu, precum și laptele de soia.
-
-
Soluții rapide de reabilitare totală cu 4 sau 6 implanturi13.10.2025, 10:40
-
-
-
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.