Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Care sunt cele 5 băuturi care au mai multă vitamina C decât lămâia.
Vitamina C are o serie de efecte benefice, atât la exterior, cum ar fi pielea strălucitoare, cât și în interiorul organismului. De exemplu, este cunoscută pentru că luptă împotriva răcelii și crește imunitatea. Prin urmare, este important să cunoașteți tipul potrivit de alimente bogate în vitamina C care ar trebui să fie consumate, în special în lunile de iarnă, pentru a ajuta sistemul imunitar.
Mai mult, este important să știi și alte băuturi bogate în Vitamina C, în afară de celebrul suc de lămâie. Aceste băuturi conțin Vitamina C din belșug care îți întărește sistemul imunitar și îl ajută să lupte contra virusurilor.
1. Cocktail cu kiwi
Kiwi conţine mai multă vitamina C decât citricele şi mai mult potasiu decât bananele.
Un kiwi pe zi îţi asigură necesarul de vitamina C, combate anemia şi întăreşte imunitatea.
Pentru un pahar de suc ai nevoie de o lămâie, un măr, un kiwi bine copt şi miere.
Mărul şi kiwi se curăţă de coajă, se pasează, se adaugă zeama de lămâie, puţină apă şi se îndulceşte cu miere.
2. Limonadă cu ghimbir
Este un suc numai bun când îţi e puţin greţă şi nu ai poftă de mâncare. Limonada de ghimbir este tonică și remineralizantă și ajută organismul să te ţină departe de răcelile de sezon.
Limonada cu ghimbir se prepară din sucul de la o lămâie, cu miere şi cu o bucăţică mică de ghimbir dat prin răzătoare. Compoziția se diluează cu apă.
3. Suc de portocale cu sirop de cătină
Portocala are vitamina C, dar nimic nu se compară cu cătina.
Bobiţele mici de cătină sunt parfumate și sunt adevărate bombe de vitamine, antioxidanţi, betacaroten, flavonoide, ceea ce le plasează în topul plantelor medicinale care întăresc imunitatea.
Pentru sirop, se dă cătina prin blender, se strecoară sucul şi se îndulceşte cu miere.
Se adaugă 2-3 linguri din acest sirop la un pahar de suc proaspăt de portocale.
4. Ceai de cătină
Și ceaiul de cătină este la fel de bun, mai ales în serile reci de toamnă, când simţi nevoia să bei ceva cald şi reconfortant.
5. Ceaiul de fructe de pădure
Chiar dacă nu este sezonul fructelor de pădure, ceaiu păstrează toate vitaminele şi mineralele existente în aceste fructe, precum afinele sau măceșele.
Unul sau două ceaiuri de fructe de pădure pe zi te țin departe de boli, potrivit Antena 3.
Vezi și: Ai nevoie de vitamina C? Iată ce ar trebui să consumi, în special în sezonul rece
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Un nou studiu evidențiază legătura dintre consumul de cafea și sănătatea microbiomului intestinal, deschizând noi perspective asupra beneficiilor acestei băuturi.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Ce se întâmplă în corpul tău dacă înlocuiești cafeaua cu Matcha. Primele efecte apar imediat.