Compusul natural care previne degradarea creierului. Îi oferă un scut protector
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Cum infecția COVID a limitat ieșirea din casă, ”vizitele” la frigider sunt mai dese decât ar trebui. Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unui obicei nesănătos pe care mulți dintre noi...
Invitat la Interviurile DC Media Group, medicul nutriționist Mihaela Bilic a atras atenția asupra unui obicei pe care mulți îl avem și care nu este deloc sănătos.
”Un program alimentar corect ar trebui să presupună - în cazul unui adult - nu mai mult de trei mese principale pe zi, fără niciun fel de gustare între mese tocmai pentru că organismul și metabolismul trebuie să aibă o pauză de măcar 4-5 ore între mese în care să nu mai fie nevoie să secrete non stop sucuri digestive, să metabolizeze. Cu cât mâncăm mai des cu atât ne va fi foame mai des. Este tot o chestiune de educație”, subliniază nutriționistul.
Potrivit acestuia, ”ronțăiala dintre mese este cel mai periculos obicei dincolo de faptul că toate produsele de ronțăit sunt deshidratate și extrem de concentrate în calorii”.
”Multe persoane spun: nu mănânc ciocolată că are 500 de calorii suta de grame și mănânc stickuri că sunt pâine goală. Numai că sticksurile acelea, deshidratate fiind, ajung ca la suta de grame să aibă peste 450 de calorii. Deși pâinea aia goală care este uscată - nu e pâine goală, din păcate, ci e amestecată, în părți egale, făină și margarină, deci e pâine cu grăsime - că sunt biscuiți, că sunt napolitane, că sunt stickusuri, că sunt chipsuri, că sunt krakersi - orice produs uscat, deshidratat, de ronțăit, are măcar 450 de calorii. E adevărat, ciocolata, 500, dar măcar pe ciocolată nu o mănâncă nimeni așa cu dezinvoltură pentru că știm că de ea, un pic, trebuie să avem grijă.
În schimb, peste ciocolată vin aceste fructe oleaginoase care pe mine mă sperie ce amploare au luat ca și consum. Toată lumea spune că sunt sănătoase uitând că din ele se extrage uleiul și 100 de grame de oleaginoase înseamnă 600 de calorii, deci înseamnă cât două mese cu mâncare gătită, două mese copioase, iar tu ai într-un pumn de migdale sau de fistic - 100 de grame - e nimica toată și dintr-odată ai calorii cât pentru două mese. În schimb, nimeni nu le bănuiește de vreun rău. Sunt percepții care ne păcălesc și noi avem impresia că am mâncat sănătos, fără pericol pentru siluetă, când, de fapt, a mânca sănătos înseamnă alimente hrănitoare, sățioase, bogate în calorii, bogate în grăsime. așa a construit natura mâncarea sănătoasă, e aia din care creștem”, spune medicul Mihaela Bilic.
Acest compus natural previne degradarea creierului și îi oferă un scut protector.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Fructul care arde grăsimile. Stimulează pierderea în greutate cu 200%. Oferă și protecție cardiacă.
Fructul care îți curăță arterele și ține diabetul departe.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Peștele care conține o cantitate importantă de Omega-3. Susține sănătatea oaselor și a inimii.