10 alimente recomandate celor care au probleme cu colesterolul
Colesterolul este una din cauzele care duc la probleme cardiovasculare, iar alimentația joacă un rol foarte important.
Iată o listă cu 10 alimente care pot reduce colesterolul.
Nucă de cocos. Cercetările au arătat că nuca de cocos vă poate reduce și colesterolul.
Ceapa roșie. Ceapa roșie conține antoxantine, care pot reduce tensiunea arterială și colesterolul, chiar dacă vă va face să vărsați lacrimi în timp ce o tăiați în bucăți.
Năut. Mulți știm deja că nautul conține multe proteine, dar sunt puțini cei care știu că poate scădea și colesterolul. Studiile au arătat că consumul de legume precum lintea și mazărea uscată poate reduce semnificativ nivelul colesterolului LDL cu aproximativ 5%! Una dintre cele mai delicioase leguminoase este într-adevăr năutul.
Vinete. Potrivit Școlii de Medicină Harvard, vinetele sunt pline de fibre solubile care vor consuma acidul biliar din corpul dumneavoastră și vor determina o reducere a colesterolului din ficat. De asemenea, poate reduce riscul de boli de inimă, precum și poate stabiliza glicemia.
Rodia. Poate ajuta la reducerea colesterolului prin încetinirea acumulării sale și efectul este același, indiferent de forma în care se află rodia. Dacă urăști semințele, o poți transforma în suc și te vei bucura, de asemenea, de puterea sa magică de reducere a colesterolului.
Cireșe. Cireșele sunt bogate în fibre, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. De asemenea, poate reduce riscul de infarct, deoarece conține antocianină. Nivelul său ridicat de polifenoli vă ajută, de asemenea, să reduceți tensiunea arterială.
Kamut, cunoscut și sub denumirea de grâu Khorasan, este un bob care vă poate reduce semnificativ colesterolul. Un cercetător italian a arătat că, dacă oamenii mănâncă regulat Kamut, vor descoperi că nivelul lor de colesterol a început să scadă. Gătiți-l așa cum faceți orez brun sau quinoa și pur și simplu prăjit sau fiert.
Usturoiul este un condiment excelent pentru aproape tot felul de alimente. Cercetările au arătat că usturoiul poate reduce nivelul colesterolului.
Fasolea albă este la fel ca nautul. 100 de grame de asole albă conține doar 0,7 grame de grăsime, dar are proteine de 6 grame. Ajută la reducerea nivelului de colesterol din corp și oferă o sursă stabilă de vitamina C.
Semințele de chia sunt pline de fibre, care pot absorbi colesterolul din organism. În plus, fibra insolubilă poate ajuta și la curățarea intestinelor. O porție de semințe de chia de o uncie conține doar 137 de calorii, dar are 11 grame de fibre și 4 grame de proteine. De asemenea, conține un nivel ridicat de acizi grași omega-3, chiar mai mare decât somonul.
-
Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
-
Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
-
-
Ministerul Sănătății prezintă stocurile de vaccinuri03.11.2025, 16:39
-
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
