Avocado, de ce să-l introduci în dietă. Nutriționist: cheia e să te bucuri de el cu măsură

Fructele avocado sunt pline de fibre și elemente nutritive extrem de valoroase, motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă. Totuși, trebuie consumat cu...
Avocado are cantități mari de fibre, potasiu, magneziu, folat, vitamina C și vitamina K. Cercetările arată că persoanele care consumă avocado sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta sindrom metabolic, un grup de afecțiuni care pot crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și Diabetul de tip 2.
Avocado reprezintă, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care pot contribui la promovarea unui profil sănătos de lipide din sânge, o măsură a tipurilor de grăsime din sânge. Un studiu din 2015 publicat în Journal of American Heart Association a constatat că consumul unui avocado pe zi ca parte a unei diete cu grăsimi moderate a dus la scăderea colesterolului LDL „rău”.
„Avocado sunt cu siguranță un aliment pe care l-aș include într-un model dietetic sănătos pentru inimă, deoarece este bogat în fibre solubile și grăsimi mai sănătoase”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe alimentare la Universitatea Rhode Island din Kingston.
"Dacă înlocuiți caloriile din dieta dvs. care provin din grăsimi animale și ulei tropical cu surse de grăsimi mononesaturate, cum ar fi avocado, veți avea multe efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare."
Un avocado mediu are în medie aproximativ 240 de calorii și 24 de grame de grăsime, potrivit Comisiei Avocado din California. Cu toate acestea, spre deosebire de carnea roșie sau fursecurile, avocado este o sursă de grăsime sănătoasă care poate fi consumată în locul grăsimilor saturate „proaste” dintr-o dietă tipică.
Cheia, a spus Vadiveloo, este să te bucuri de avocado cu măsură. „Avocado este un aliment bogat în calorii, așa că oamenii au tendința de a-l evita în loc să-l folosească într-un mod mai controlat”.
Beneficii nebănuite
Pe lângă sănătatea inimii, acest fruct delicios ar putea avea și alte beneficii.
Avocado are un conținut ridicat de carotenoizi, pigmenții antioxidanți ai plantelor responsabili de nuanțele luminoase din fructe și legume. Studiile arată că două dintre carotenoidele din avocado, luteina și zeaxantina, ar putea ajuta la reducerea riscului de boli oculare. Cercetările au arătat, de asemenea, că adăugarea de avocado la alte legume, de exemplu, într-o salată sau salsa, ajută corpul să absoarbă mai mulți nutrienți.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.