Avocado, de ce să-l introduci în dietă. Nutriționist: cheia e să te bucuri de el cu măsură
Fructele avocado sunt pline de fibre și elemente nutritive extrem de valoroase, motiv pentru care nutriționiștii îl recomandă. Totuși, trebuie consumat cu...
Avocado are cantități mari de fibre, potasiu, magneziu, folat, vitamina C și vitamina K. Cercetările arată că persoanele care consumă avocado sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta sindrom metabolic, un grup de afecțiuni care pot crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și Diabetul de tip 2.
Avocado reprezintă, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi mononesaturate, care pot contribui la promovarea unui profil sănătos de lipide din sânge, o măsură a tipurilor de grăsime din sânge. Un studiu din 2015 publicat în Journal of American Heart Association a constatat că consumul unui avocado pe zi ca parte a unei diete cu grăsimi moderate a dus la scăderea colesterolului LDL „rău”.
„Avocado sunt cu siguranță un aliment pe care l-aș include într-un model dietetic sănătos pentru inimă, deoarece este bogat în fibre solubile și grăsimi mai sănătoase”, a declarat Maya Vadiveloo, profesor asistent de nutriție și științe alimentare la Universitatea Rhode Island din Kingston.
"Dacă înlocuiți caloriile din dieta dvs. care provin din grăsimi animale și ulei tropical cu surse de grăsimi mononesaturate, cum ar fi avocado, veți avea multe efecte benefice asupra sănătății cardiovasculare."
Un avocado mediu are în medie aproximativ 240 de calorii și 24 de grame de grăsime, potrivit Comisiei Avocado din California. Cu toate acestea, spre deosebire de carnea roșie sau fursecurile, avocado este o sursă de grăsime sănătoasă care poate fi consumată în locul grăsimilor saturate „proaste” dintr-o dietă tipică.
Cheia, a spus Vadiveloo, este să te bucuri de avocado cu măsură. „Avocado este un aliment bogat în calorii, așa că oamenii au tendința de a-l evita în loc să-l folosească într-un mod mai controlat”.
Beneficii nebănuite
Pe lângă sănătatea inimii, acest fruct delicios ar putea avea și alte beneficii.
Avocado are un conținut ridicat de carotenoizi, pigmenții antioxidanți ai plantelor responsabili de nuanțele luminoase din fructe și legume. Studiile arată că două dintre carotenoidele din avocado, luteina și zeaxantina, ar putea ajuta la reducerea riscului de boli oculare. Cercetările au arătat, de asemenea, că adăugarea de avocado la alte legume, de exemplu, într-o salată sau salsa, ajută corpul să absoarbă mai mulți nutrienți.
-
Cele mai sănătoase mere și beneficiile lor pentru organism27.11.2025, 15:50
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
