Calorii: Reducerea lor cu doar 300 zilnic, efect surprinzător

Reducerea consumului de calorii cu doar 300 zilnic a dovedit un efect suprinzător asupra mai multor markeri de sănătate precum colesterol sau tensiune arterială.
Reducerea consumului zilnic de calorii cu aproximativ 300 poate îmbunătăți valorile mai multor markeri de sănătate, potrivit unui studiu publicat de The Lancet Diabetes & Endocrinology.
Cercetătorii au recrutat 218 adulți cu un indice de masă corporală de 22 până la 27,9, care se situează în intervalul de greutate normală și ușor supraponderal. Timp de o lună, jumătate dintre participanți au mâncat trei mese pe zi, care reflectau aproximativ o reducere de 25% a aportului lor zilnic normal de calorii. De asemenea, s-au angajat în șase luni de ședințe de consiliere individuală și de grup. Oamenii din celălalt grup și-au continuat dieta obișnuită.
Doar 300 de calorii mai puțin
Grupului care a avut dietă i s-a cerut să mențină reducerea de calorii cu 25% timp de doi ani, dar reducerea medie de calorii a sfârșit prin a fi de aproximativ 12%, sau aproximativ 300 de calorii pe zi. Până la sfârșitul perioadei de doi ani, persoanele din grupul de reducere a caloriilor au atins și au menținut o pierdere în greutate de 10%, din care 71% provin din grăsimi. Acești oameni au arătat, de asemenea, îmbunătățiri ale nivelului total al colesterolului, tensiunii arteriale și inflamației cronice în comparație cu grupul de control, arată Harvard Medical School.
În timp ce pierderea în greutate a fost un contribuitor principal la aceste îmbunătățiri, cercetătorii au speculat că restricția de calorii poate declanșa și un beneficiu metabolic. Reducerea unui număr mic de calorii este, de asemenea, un lucru pe care majoritatea oamenilor îl pot face, au adăugat aceștia, folosind strategii precum urmărirea porțiilor la masă și reducerea gustărilor nocturne.
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Slăbești de două ori mai mult cu alimente minim procesate
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.