Cartoful, efecte surprinzătoare asupra musculaturii

Un nou studiu sugerează că proteinele derivate din cartofi pot ajuta la dezvoltarea și să menținerea masei musculară.
Cercetarea, care apare în revista Nutrients, ar putea fi importantă acum, când un număr din ce în ce mai mare de persoane adoptă diete bazate pe plante. Aceste diete au un impact major asupra sănătatății, protejarea mediului, dar și performanței fizice.
Potrivit unei revizii din 2019 în revista Nutrients, în timp ce dietele pe bază de plante oferă beneficii pentru sănătate și mediu, la capitolul proteine, sunt foarte puține surse vegetale care oferă toți aminoacizii necesari.
Proteinele pe bază de plante pot fi, de asemenea, mai greu de digerat, astfel încât, o parte din valoarea potențială nutrițională poate fi pierdută.
În schimb, proteinele de origine animală conțin toți aminoacizii de care are nevoie o persoană și, în general, sunt mai ușor de digerat.
Proteina de cartof a crescut sinteza musculară
Pentru a identifica calitatea proteinelor din cartof, cercetătorii au recrutat femei cu vârsta de aproximativ 20 de ani, care au consumat în general cantitatea zilnică recomandată de proteine.
Cercetătorii au împărțit apoi grupul în jumătate, oferind unui grup proteine derivate din cartofi pentru a dubla cantitatea de proteine pe care le consumau, în timp ce cealaltă jumătate a rămas la cantitatea zilnică de proteine recomandată.
Cercetătorii au descoperit că femeile care consumau suplimentul de proteine din cartof aveau o sinteză crescută de proteine musculare, în timp ce grupul de control nu.
„Aceasta a fost o constatare interesantă la care nu ne așteptam. Dar arată că doza zilnică de proteine recomandată nu este suficientă pentru a sprijini menținerea mușchilor femeile tinere. "
Pentru autorii studiului, această constatare sugerează, de asemenea, că proteinele pe bază de plante pot fi valoroase pentru menținerea și dezvoltarea mușchilor.
Studiul aici.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.