Ce culoare au legumele care întăresc sistemul imunitar
Anumite legume au efecte benefice asupra sistemului imunitar.
Legumele portocalii și verde închis, cum ar fi cartofii dulci, ardeii, morcovii, spanacul și broccoli sunt surse excelente de betacaroten, pe care organismul îl transformă în vitamina A. Vitamina A este un nutrient care joacă un rol important în dezvoltarea și reglarea sistemul imunitar, conform unei revizuiri din septembrie 2018 în Journal of Clinical Medicine.
Vitamina A ajută, de asemenea, la protejarea sănătății pielii și a altor țesuturi epiteliale care acoperă organele corpului, precum și a membranelor mucoase care acoperă gura, nasul, vezica și plămânii. Aceste țesuturi și membrane protejează corpul acționând ca o barieră împotriva bacteriilor și virușilor și, de asemenea, prin prinderea și distrugerea germenilor care cauzează boli.
Vitamina A se găsește și în carne, ficat și lapte cu conținut ridicat de grăsimi, produsele de origine animală tind să fie bogate în grăsimi saturate și colesterol, astfel că nu este recomandat consumul în cantități mari.
-
-
-
Semnele care ar putea indica reîncarnarea31.10.2025, 22:28
-
-
Infecția cu COVID în sarcină, legată de risc dublu de autism la bebeluși31.10.2025, 19:27
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
