Ce este sarea kosher. Cu ce diferă față de celelalte tipuri de sare și care sunt beneficiile
Sarea kosher este un tip de sare cu o dimensiune mare a cristalelor. Există, însă, o diferență majoră între sarea kosher și celelalte tipuri de sare.
Sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod. Este mai puțin densă decât sarea de masă și este adesea folosită la gătit, deoarece boabele mai mari sunt ușor de manipulat.
Datorită versatilității sale, gustului unic și texturii grosiere, sarea kosher este un ingredient comun în dulapurile de bucătărie din întreaga lume.
În ciuda popularității sale și a disponibilității pe scară largă, mulți oameni nu sunt siguri ce este sarea kosher și cum se compară cu alte tipuri de sare, inclusiv sarea de mare, sarea de Himalaya și sarea de masă.
Ce este sarea kosher
Sarea kosher este un tip de sare cu boabe mari și grosiere, extrasă din depozite de sare. Este numită "kosher" deoarece dimensiunea mare a boabelor sale o face potrivită pentru procesul care implică îndepărtarea sângelui din carne sau păsări de curte înainte de preparare.
Uneori este preferată altor tipuri de sare pentru gătit datorită dimensiunii mai mari a cristalelor, care fac ușor de presărat peste alimente. Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este fabricată numai din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține aditivi sau iod.
Cântărește mai puțin decât sarea de masă și, prin urmare, nu ar trebui să fie înlocuită într-un raport de 1 la 1 în rețete.
Sarea kosher, beneficii
Sarea kosher este adesea preferată pentru gătit datorită boabelor sale mari, ușor de manipulat și presărat peste mâncăruri. Unii oameni preferă să o folosească în locul altor tipuri de sare, cum ar fi sarea de masă, pentru că este mai puțin rafinată și, de obicei, nu conține aditivi precum agenți antiaglomeranți sau iod.
Deoarece nu este îmbogățită cu iod și nu conține oligoelemente, mulți preferă, de asemenea, aroma sa pură și lipsa gustului rezidual. Este, de asemenea, incredibil de versatilă și se poate utiliza în multe moduri culinare, inclusiv pentru condimentarea mâncărurilor, tratarea sau afumarea cărnii, precum și murarea sau saramurarea alimentelor.
În plus, ca și alte tipuri de sare, este o sursă bună de sodiu. Deși unele persoane trebuie să își monitorizeze îndeaproape aportul de sodiu, acest mineral joacă un rol esențial în funcționarea nervilor și a mușchilor și în menținerea echilibrului fluidelor din organism, potrivit Healthline.
Vezi și: Obiectul care îți provoacă dureri cronice. Este folosit zilnic în mod greșit
Diferențe de gust
În ceea ce privește gustul, sarea kosher diferă ușor de alte tipuri de sare. Deoarece este făcută numai din clorură de sodiu și nu este iodată, are de obicei o aromă pură și curată. Unii oameni pot găsi că sarea care conține iod, cum ar fi sarea de masă iodată, tinde să aibă un gust ușor amar.
Alte impurități, cum ar fi oligoelementele, pot afecta, de asemenea, gustul și aspectul anumitor tipuri de sare, inclusiv sarea de Himalaya și sarea de mare. Cu toate acestea, deși pot exista variații minore, orice diferențe de gust sunt nesemnificative, mai ales dacă utilizați cantități mici sau o dizolvați în mâncare în timpul gătitului.
Conținutul de minerale
Spre deosebire de alte tipuri de sare, sarea kosher este alcătuită exclusiv din clorură de sodiu și, de obicei, nu conține oligoelemente, iod sau agenți antiaglomeranți sau antiaglomeranți.
În schimb, sarea de masă iodată este îmbogățită cu iod, un mineral esențial care joacă un rol cheie în sănătatea tiroidei și în producția de hormoni. Unele tipuri de sare, cum ar fi sarea de Himalaya și sarea de mare, conțin, de asemenea, cantități mici de minerale precum potasiu, magneziu, fier și calciu.
Care tip de sare este mai sănătoasă
Deși anumite varietăți de sare pot diferi ușor în ceea ce privește gustul, aspectul, textura și conținutul de minerale, fiecare tip are un efect similar asupra sănătății dumneavoastră.
Acestea fiind spuse, poate ar fi bine să optați pentru sarea iodată dacă nu consumați în mod regulat alimente bogate în iod, cum ar fi peștele sau produsele lactate.
Deficitul de iod este comun în multe părți ale lumii și poate avea un efect grav asupra sănătății. De exemplu, un consum prea mic de iod poate provoca gușă, hipotiroidism și anomalii neurologice la sugari și copii.
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
-
Tinctura de propolis: beneficii și reacții adverse26.11.2025, 20:08
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
