EXEMPLE de meniuri de POST de la Cori Grămescu: Ce poți să mănânci la micul dejun, prânz și cină

Pentru că tocmai am intrat în Postul Paștelui, o perioadă destinată purificării corpului și a spiritului, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă exemple de meniu de post: ce poți să mănânci l...
Două aspecte sunt esențiale în POST pentru a nu ne pune în pericol sănătatea și silueta: aportul adecvat de proteine și consumul ridicat de legume. Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, ne dă mai multe exemple de meniuri de post pentru fiecare masă a zilei, inclusiv pentru gustări:
Micul dejun
Ai de ales între:
- 200 g iaurt coconut sau soia natur cu 4 linguri fulgi de porumb fără zahăr și o banană tăiată felii, scorțișoară și o lingură de fulgi de cocos ,
- 2 linguri hummus de fava beans, un ardei, 40 g de tofu, 5 roșii cherry și 3 rondele de orez integral,
- 5 linguri de muesli, o cană de lapte vegetal de cocos cu migdale fără zahăr adăugat, 3 linguri afine și 3 linguri de semințe de chia,
- 40 g de tofu, 50 g de salată de vinete fără maioneză, un castravete 5 roșii cherry și o felie de pâine neagră cu fibre și multicereale,
- 3 linguri pate de avocado cu 3 finn crisp, 40 g tofu, un ardei copt și 5 măsline.
Gustarea de dimineață:
200 g fructe diferite la alegere
Prânz
Ai de ales între:
- 200 g mâncare năut cu roșii, 150 g salată de varză albă cu morcov ras și ridiche neagră,
- 250 g tocăniță de linte cu legume cu 100 g salată de baby spanac cu castravetel,
- 300 g mâncare de mazăre cu morcov și 2 wasa cu 2 linguri brânză de caju,
- 250 g supă cremă de legume cu 200 g tocăniță de linte cu legume,
- Buddha bowl : o mână de baby spanac, 5 roșii cherry, un castravete, 5 ridichi, 100 g cartof dulce fiert, 50 g pate de avocado , 50 g tofu, 20 g caju, pătrunjel verde, dressing de lime cu tabasco verde și 2 linguri de tahini.
Gustarea de seară:
Ai de ales între:
- 100 g rădăcinoase cu 100 g fructe la alegere,
- 30 g amestec de nuci și semințe crude cu un ardei,
- 2 linguri de hummus cu un morcov.
Cina
Ai de ales între:
- 300 g ciuperci la grătar cu 100 g cartof copt și frunze de andive umplute cu 50 g hummus cu migdale,
- 250 g mâncare de mazăre cu morcov, salata verde cu semințe,
- 300 g mâncare de praz cu măsline și 50 g tofu cu ardei,
- 250 g mâncare de fasole scăzută cu legume, 100 g salată de varză albă,
- 200 g supă cremă de linte, 50 g paste de linte cu sos de pesto roșu de post (se mixează în procesator 30 g de roșii uscate cu jumătate de dovlecel fiert, 2 linguri caju, 2 linguri fulgi de drojdie inactiva) și o salată verde.
-
-
-
Statinele, efect major asupra creierului21.10.2025, 18:01
-
Ucigașul invizibil din casele noastre21.10.2025, 15:48
-
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.