Fasolea roșie, sursă bună de minerale

Fasolea roșie, vedetă în multe bucătării pe glob, este folosită de indieni pentru gătirea unui preparat sărat cu ghimbir. Japonezii fac din ea o delicatesă dulce.
Fasolea roșie o regăsim în bucătăria multor popoare. Boabele de fasole sunt o sursă bună de potasiu, mineral care ajută la menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, potrivit health.harvard.edu.
Împreună cu orezul, fasolea roșie e o legumă gătită foarte des în partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.
Mâncarea de fasole din acest colț de lume îmbină ardei grași cu ceapa, țelina și savoarea condimentelor. Toate acestea se așează peste orez. Preparate similare s-ar găsi și în bucătăria latino-americană, notează site-ul citat.
Pentru oamenii din nordul Indiei, această legumă e asociază cu o mâncare numită rajma chawal și care, pe kângă fasole roșie, cuprinde ceapă, roșii și un amestec de condimente - ghimbir, usturoi, coriandru, cardamom și chimen.
Popoarele din estul Asiei folosesc boabele de fasole roșie-maro – numite boabe adzuki - la diferite confecții după ce fac un fel de pastă dulce. O altfel de pastă, dar tot dulce, din fasole roșie se întâlnește la japonezi, unde e o delicatesă tradițională.
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
-
Otrava pe care o conțin rujurile. Ce trebuie să știi12.10.2025, 12:29
-
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Cum scap de pofta de dulce
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.