Grăsimea din produsele lactate NU prezintă risc de obezitate pentru copii. STUDIU

Copiii care consumă produse lactate cu grăsime completă nu prezintă un risc crescut de obezitate sau boli de inimă, însă produsele cu un conținut scăzut în grăsimi ar putea influența sănătatea...
Publicată în Advances in Nutrition, cercetarea ECU a analizat 29 de studii din întreaga lume care au examinat consumul de produse lactate cu grăsimi complete la copii.
Cercetătorii au descoperit că nu există nicio legătură clară între consumul de produse lactate cu grăsimi complete și creșterea în greutate, colesterolul ridicat sau hipertensiunea arterială la copii.
Analiza sistematică a cercetării a fost o colaborare între ECU, Universitatea din Washington și Fred Hutchinson Cancer Research Center din Statele Unite.
Autorul principal al studiului, profesorul Therese O'Sullivan, de la Școala de Științe Medicale și de Sănătate a ECU, a declarat că rezultatele au evidențiat necesitatea unei dovezi mai bune în acest domeniu.
„Ghidul dietetic în Australia și în alte țări recomandă copiilor să consume în principal produse lactate cu grăsimi reduse pentru a menține o greutate sănătoasă și o sănătate cardiovasculară bună", a declarat pentru Scitechdaily
Studiile au raportat faptul că produsele lactate cu grăsime integrală nu au fost asociate cu niveluri crescute de creștere în greutate sau obezitate.
„Produsele lactate cu grăsimi reduse sunt, în general, recomandate atât adulților, cât și copiilor cu vârsta peste doi ani, datorită conținutului său redus de energie și a grăsimii saturate.Cu toate acestea, studiile sugerează că acei copii care au consumat produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, au înlocuit efectiv acele calorii din grăsimi cu alte alimente.
Acest lucru sugerează că lactatele cu conținut scăzut de grăsimi nu sunt la fel de sațioase ca lactatele cu grăsimi complete, fapt care poate determina copiii să consume mai multe alte alimente. Efectele asupra sănătății pot depinde natura acestor alimente înlocuitoare.", a mai spus acesta.
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
-
-
Alexandru Rogobete, anunț important despre analizele medicale12.10.2025, 14:01
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Bea apă caldă dimineața și vezi ce se întâmplă. 3 efecte imediate la care nu te așteptai
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Greșeala care distruge nutrienții din broccoli. Cum să gătești broccoli pentru beneficii maxime
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.