Hidratare. Cât de eficiente sunt ceaiurile
Unele ceaiuri, care conțin cofeină acționeaza ca un diuretic, care duc la eliminarea apei prin urină. Deși asta s-ar putea interpreta ca dezhidratare, oamenii de știință arată că până și aceste ceaiuri...
Ceaiurile din plante nu au de obicei cofeină. Deși Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă consumul de apă suplimentară în timpul consumului de cofeină, în timpul exercițiilor fizice sau atunci când este foarte cald, cercetările arată că ceaiul poate fi la fel de hidratant ca apa. Ceaiul, cafeaua, sucul, laptele și alte băuturi nonalcoolice sunt importante pentru hidratare, potrivit unui studiu (link direct), publicat în „Scientific American”.
Într-un studiu (link direct) publicat în "The British Journal of Nutrition", bărbaților li s-au administrat fie între 4 și 6 căni de ceai negru, fie cantitățile echivalente de apă caldă, pe parcursul unei zile, timp de 4 zile. Cercetătorii au descoperit că nu a existat o diferență semnificativă a nivelului de hidratare după ce au consumat ceai în loc de apă. Totuși, cofeina poate avea efecte secundare negative, cum ar fi probleme digestive și anxietate atunci când este consumată în doze mari.
Studiul integral, aici.
-
-
Donald Trump și mersul ciudat: semne despre sănătatea sa27.11.2025, 14:53
-
Rădăcina de angelică: secretul natural al sănătății femeilor27.11.2025, 14:00
-
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Ce trebuie să știi despre postul cu apă
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
