Hidratare. Cât de eficiente sunt ceaiurile
Unele ceaiuri, care conțin cofeină acționeaza ca un diuretic, care duc la eliminarea apei prin urină. Deși asta s-ar putea interpreta ca dezhidratare, oamenii de știință arată că până și aceste ceaiuri...
Ceaiurile din plante nu au de obicei cofeină. Deși Administrația pentru Alimente și Medicamente recomandă consumul de apă suplimentară în timpul consumului de cofeină, în timpul exercițiilor fizice sau atunci când este foarte cald, cercetările arată că ceaiul poate fi la fel de hidratant ca apa. Ceaiul, cafeaua, sucul, laptele și alte băuturi nonalcoolice sunt importante pentru hidratare, potrivit unui studiu (link direct), publicat în „Scientific American”.
Într-un studiu (link direct) publicat în "The British Journal of Nutrition", bărbaților li s-au administrat fie între 4 și 6 căni de ceai negru, fie cantitățile echivalente de apă caldă, pe parcursul unei zile, timp de 4 zile. Cercetătorii au descoperit că nu a existat o diferență semnificativă a nivelului de hidratare după ce au consumat ceai în loc de apă. Totuși, cofeina poate avea efecte secundare negative, cum ar fi probleme digestive și anxietate atunci când este consumată în doze mari.
Studiul integral, aici.
-
-
-
Medicamentul care ține hipertensiunea sub control. Are efect 24 de ore10.11.2025, 09:58
-
-
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Dieta antiinflamatoare: alimentele care reduc riscul de boli inflamatorii. Rolul dietei în controlul inflamației din corp
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Cum scap de pofta de dulce
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
