Mâncărurile banale pe care le savurăm iarna și ne îngrașă fără să ne dăm seama
Unele feluri de mâncare gătite iarna duc la kilograme în plus. Nutriționiștii explică de ce.
Pe măsură ce sezonul rece își intră în drepturi, unele preparate vin nu numai cu un gust plin de arome, ci și cu kilograme în plus.
Mâncărurile savurate iarnă care ar putea să vă facă să vă îngrășați, confrom medicilor nutriționiști:
Prăjiturile - sunt o sursă majoră de creștere în greutate în lunile de iarnă. "Majoritatea prăjiturilor sunt făcute cu făină rafinată și zahăr, ambele având ca rezultat o creștere a glicemiei. Acest lucru determină ulterior o creștere a insulinei, care este un hormon care stochează grăsimile", explică Elise Harlow, MS, RD, proprietar al The Flourished Table.
Supele pe bază de smântână - "Supele sunt un aliment excelent pentru iarnă și, de obicei, o modalitate extraordinară de a strecura un plus de legume în dieta ta. Cu toate acestea, ele pot deveni rapid dăunătoare pentru talia ta dacă continui să le alegi pe cele făcute cu smântână groasă", avertizează Paula Doebrich, MPH, RDN, proprietar al Happea Nutrition. "Încearcă să optezi pentru supe mai ușoare, pe bază de legume, pentru a evita creșterea nedorită în greutate", recomandă Doebrich.
Plăcintele - indiferent dacă preferați dovleac, mere sau nuci, plăcinta este un aliment bogat în calorii, de obicei sărac în fibre sau proteine, care altfel v-ar putea să vă țină sătul. "În timp ce o felie aici și acolo este puțin probabil să te facă să te îngrași, având prea multe din aceste bunătăți dulci se va vedea în timp", spune Doebrich. Dacă optați să vă răsfățați, "Încercați să alegeți plăcinte cu un minim de zahăr adăugat", recomandă Doebrich, potrivit eatthis.com.
Macaroane cu brânză - sunt pline de calorii și grăsimi. "În general, pe măsură ce ne apropiem de lunile mai reci, oamenii au tendința de a pofti la alimente mai reconfortante, cum ar fi macaroanele cu brânză , spune Doebrich. "Combinat cu o activitate fizică redusă în timpul lunilor de iarnă, nu este surprinzător faptul că este de așteptat să se câștige câteva kilograme."
Mai multe puteți citi pe Spectacola.
-
Ceaiuri bune pentru copii: ce este sigur și ce nu25.11.2025, 21:23
-
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect25.11.2025, 19:26
-
-
Bronșita: simptome la adulți și copii, cauze și când e contagioasă25.11.2025, 16:53
-
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
De ce să nu mai combini niciodată carne cu cartofi. Ce se întâmplă când ajung împreună în stomac
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
EXCLUSIV 6 greșeli frecvente din Postul Crăciunului. Dr. Lygia Alexandrescu vine cu sfaturi
EXCLUSIV Postul Crăciunului: Cum să-l ții corect, cine trebuie să evite și cum te ajută să slăbești
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Dieta care arde grăsimea rapid. La ce trebuie să renunți pentru a scăpa rapid de kilogramele nedorite
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
EXCLUSIV Dieta vegetariană și de post, impact asupra nutrienților. Dr. Lygia Alexandrescu oferă sfaturi importante
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
