Medic nutriționist Mihaela Bilic: „mâncarea japoneză e sănătoasă”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut publice pe pagina sa de instagram câteva informații cu privire la mâncarea japoneză.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut publice pe pagina sa de instagram câteva informații cu privire la mâncarea japoneză. Ea a vorbit despre preparate, ingrdiente și cât de sănătos este peștele crud, specific bucătriei japoneze și a oferit multe alte detalii importante.
În primul rând, spune ea, „toată lumea este de acord, mâncarea japoneză e sănătoasă”.
Apoi continuă cu detali idespre mâncare japoneză. „Dar ce înseamnă mâncare japoneză? Primul preparat care ne vine în minte este Sushi Ingredientele sunt foarte simple- orez fiert modelat sub forma unor bule mici, peste care se pune o bucățică de pește crud (somon, ton, doradă), creveți sau alte fructe de mare. Tot produse tradițional japoneze sunt rulourile de orez numite Maki sau Sashimi, adică feliuțele subțiri de pește crud- de data asta fără nicio urmă de carbohidrați”, arată medocul nutriționist.
În continuare, ea arată de ce e sănătoasă mâncarea japoneză. „Ce învățăm de la japonezi? Că e sănătos să mănânci peștele fără a fi preparat termic. Pentru siguranța alimentară se folosește sos de soia, ridiche murată și wasabi (pastă de hrean) care împiedică multiplicarea bacteriană, dar au și rolul de a “marina” proteinele din pește datorită sării și acidității.
Orezul are în primul rând rol hrănitor- conține amidon cu absorția lentă, deci satură și ține de foame. Apoi, pentru că este consumat rece, are și rol prebiotic. Un alt avantaj este că orezul nu are gluten iar grăsimea este aproape inexistentă în orice preparat tip Sushi.
Atenție, Sushi este dietetic, dar asta nu înseamnă că nu are calorii. Platoul format din Sushi și Maki are 440 g și 600 calorii, în schimb platoul cu Sashimi de somon are 150 g și 260 calorii. Diferența dintre ele o face, bineînțeles, orezul. Chiar și așa, Sushi este un fel de mâncare simplu și sigur pentru siluetă - nu are grăsimi ascunse, nu este gătit/prăjit, nu conține sos de amidon și glutamat cum au toate mâncărurile chinezești, iar pasta de wasabi accelerează circulația și metabolismul În prezent găsim Sushi proaspăt preparat (dar și congelat) în multe supermarket-uri și la restaurante (majoritatea cu livrare la domiciliu), deci nu e nevoie să ne apucăm de fiert și de modelat orez- mai ales că Sushi nu se mănâncă în fiecare zi”, scrie medicul nutriționist Mihaela Bilic.
-
Nerăbdarea poate fi genetică și legată de peste 200 de afecțiuni27.11.2025, 11:14
-
Primul vaccin împotriva cancerului pulmonar intră în teste27.11.2025, 10:05
-
-
Creierul este "preconfigurat" pentru a gândi și a înțelege lumea26.11.2025, 21:25
-
Tatuajele pot slăbi sistemul imunitar, arată un studiu elvețian26.11.2025, 21:17
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Legătura dintre alimentație și durere. Cum o dietă echilibrată luptă împotriva durerii cronice
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Dieta Keto și efectele imediate pe care le are asupra zahărului din sânge. Cum se compară cu dieta mediteraneană
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
