Merele, de ce ar trebui să le consumi zilnic: beneficiile pentru sănătate sunt neașteptate

Merele ar trebui consumate zilnic, spun specialiștii, pentru a avea parte de o serie întreagă de beneficii pentru sănătate.
E veche zicala despre mere si doctori și e cunsocut de tiată lumea. Dar, mai mult decât o simplă zicală, un studiu ce a folost date nutriționale de la aproape 8.400 de persoane - inclusiv 753 care au spus că au mâncat un măr în fiecare zi. Studiul a arătat că persoanele care consumau zilnic mere păreau să utilizeze mai puține medicamente eliberate pe bază de rețetă, nu erau mai puțin probabil să meargă la programări de îngrijire a sănătății decât ceilalți oameni din studiu.
Dar în 2020, un articol din Critical Reviews in Food Science and Nutrition care a inclus 16 studii care implică consumul de mere a găsit o serie de beneficii legate de inimă. Consumul unui măr mediu pe zi poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației, au concluzionat autorii.
Merele necojite sunt surse bune atât de fibre, cât și de compuși numiți polifenoli, de care beneficiază sănătatea inimii.
Soiurile populare de mere includ Red Delicious, McIntosh, Fuji, Gala și Honeycrisp, dar peste 100 de soiuri sunt cultivate comercial.
Păstrați merele în frigider pentru a le menține proaspete. Merele sunt gustări utile, nutritive, în special asociate cu unt de arahide sau brânză cu conținut scăzut de grăsimi. Dar puteți, de asemenea, să ascundeți bucăți sau felii din aceste fructe crocante în tot felul de feluri de mâncare, inclusiv clătite din cereale integrale, sandvișuri și salate.
-
-
Trosnitul genunchilor nu indică artrită precoce, arată un nou studiu03.09.2025, 10:02
-
-
-
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Diferențele între grăsimile sănătoase și cele nesănătoase în dietă. Ce tipuri de grăsimi pot contribui la prevenirea bolilor de inimă
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce nu ai știut despre uleiul de pește. Adevărul despre Omega-3. Citește asta înainte să mai iei suplimente
Deficitul de magneziu, un pericol ascuns pentru inimă. Sănătatea cardiovasculară începe cu un aport adecvat de magneziu
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.