Uleiul de pește, care este cea mai eficientă formulă de administrare
Uleiul de pește, recunsocut pentru o serie de beneficii pe care le aduce sănătății, este mai eficient atunci când este consumat în anumite condiții.
Uleiul de pește este unul dintre suplimentele dietetice cel mai des consumate la nivel mondial și nu este de mirare, deoarece este asociat cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Printre beneficiile sale este recunoscută reducerea colesterolului și întărirea arterelor, îmbunătățirea sănătății mintale, facilitarea pierderii în greutate, îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii, și ameliorarea inflamațiilor articulare.
Dar, oarecum ironic, din cauza compoziției uleiului de pește, cel mai bine este absorbit atunci când este luat cu o masă bogată în grăsimi. Așadar, persoanele care utilizează suplimentul și în același timp încearcă să mănânce o dietă sănătoasă, este posibil să nu obțină cel mai bine din doza lor zilnică de ulei de pește.
Acum cercetătorii de la UniSA care colaborează cu colegii de la Universitatea din Queensland au finalizat un proces uman de mare succes cu privire la o nouă formulare de ulei de pește care se dovedește mult mai ușor absorbit chiar și atunci când sunteți într-o dietă săracă în grăsimi.
Absorbție mai mare
Cercetătorii au dezvoltat un sistem de auto-emulsionare, de eliberare a medicamentelor (SEDDS) - AquaCelle Omega-3 EE - care în studiile randomizate, au arătat o creștere de șase ori a absorbției uleiului de pește pentru participanții care iau produsul AquaCelle.
Studiul, publicat în European Journal of Nutrition, a recrutat 60 de participanți la un test de o singură doză de 680 mg. Capsulele conțineau atât esteri etilici EPA, cât și DHA (omega 3s), cu și fără adăugarea de AquaCelle.
Cei cu AquaCelle au emulsificat imediat prin adăugarea de apă și absorbția și concentrația plasmatice din sânge au fost semnificativ mai mari în grupul care a luat capsulele cu un emulsionant adăugat.
Agenții de emulsionare sunt o combinație de uleiuri de fructe, cereale, semințe și nuci care ajută la emulsificarea uleiului de pește.
Profesorul de la Școala de Farmacie și Științe Medicale UniSA, Clive Prestidge, spune că cercetarea a vizat mecanismul de acțiune al formulării SEDDS și a descoperit calea către un produs mai eficient, cu rezultate în sănătate și potențial mai bun pentru consumatori.
„Echipa noastră a colaborat cu industria pentru a acoperi într-adevăr o problemă care afectează calitatea și impactul produselor lor de ulei de pește”, spune Prof Prestidge.
„Această cercetare și studiile clinice însoțitoare oferă o îmbunătățire verificabilă a capsulelor de ulei de pește”.
Sursa, aici.
-
De ce ai mereu picioarele reci? Cauze, riscuri și soluții simple19.11.2025, 10:12
-
4 sfaturi simple pentru un somn de calitate18.11.2025, 23:45
-
Gripa aviară H5N5 ajunge la oameni. Ce riscuri prezintă pentru populație18.11.2025, 22:07
-
Un simplu tratament de canal poate reduce riscul de infarct și diabet18.11.2025, 21:58
-
Ce trebuie să știi despre postul cu apă18.11.2025, 20:34
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Băutura minune cu oțet și chia pe stomacul gol. Lygia Alexandrescu avertizează: Împreună produc variații de tensiune
Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească iarna. Ce să mănânci pentru o imunitate de fier
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Băuturi care stimulează tranzitul intestinal. Au efecte laxative
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
