Untura, benefică sau nocivă. Adevărul te va surprinde
 untura - FOTO: Freepick
        untura - FOTO: Freepick    
Untura este considerată de mulți un aliment extrem de nociv pentru sănătate. Dar ați fi surprinși să aflați că are și beneficii multe.
Untura a fost folosită timp de secole a fost un ingredient de bază în bucătărie. Recent, untura a revenit în modă și a devenit o grăsime aleasă de mulți nutriționiști. O mare parte din lumea antică s-a bucurat de acest aliment bogat în nutrienți, deoarece fermierii pot crește porci în aproape orice climat și circumstanță, iar totul se valorifică.
Cea mai scumpă untură
Cea mai apreciată și scumpă untură este cea care provine din grăsimea viscerală din jurul rinichilor și coapsei porcului. Aceasta este aproape fără gust și are un profil diferit de acizi grași decât restul grăsimii de pe porc. Ult tip de untură provine din stratul gras subcutanat dintre piele și mușchiul porcului, arată Dr. Health Benefits.
Untura, o grăsime dorită
După ani de zile în care ni s-a spus că grăsimile sunt rele, ar putea fi greu să ne împăcăm cu faptul că untura este o sursă sănătoasă și hrănitoare de energie pentru corpul nostru.
Nu este doar o grăsime tolerabilă, este o grăsime de dorit. Oamenii de știință au găsitdovezi surprinzătoare despre beneficiile unturii. Au fost analizate peste 1.000 de alimente crude, iar cercetătorii au descoperit că untura se numără printre primele zece alimente care oferă cel mai bun echilibru al cerințelor nutriționale zilnice ale unei persoane. Untura conține o sursă bună de vitamine și minerale B.
Untura este sănătoasă?
În întrebarea da sau nu, răspunsul simplu este da, dar cercetătorii vobesc de la untura care provine de la porcii crescuți în gospodării. Porcii sunt furajeri și tind să mănânce orice din apropierea lor. Cu toate acestea produsul din carne de porc poate fi foarte nutritiv dacă porcii sunt crescuți în condiții de viață potrivite.
Untura, conținut ridicat de vitamina D
Iată beneficiile pentru sănătate ale unturii de porc. Vitamina D ajută la absorbția calciului și la îndepărtarea metalelor toxice nocive, cum ar fi cadmiul, aluminiul, stronțiul. Dar una dintre cele mai importante sarcini de vitamina D, precum și colesterolul este producția de hormoni. Fibromialgia, hipotiroidismul și infertilitatea sunt câteva din afecțiunile care sunt legate de o deficienta de vitamina D.
Untura este bogată în vitamina D, de fapt, este a doua cea mai bogată sursă alimentară de vitamina D alături de uleiul din ficat de cod. Untura de la porcii pășunați conține 500 – 1000 UI vitamina D.
Vezi și: Șorțul de bucătărie, efecte asupra sănătății. De ce ar trebui purtat atunci când gătim
Untura are grăsimi monosaturate ridicate
De fapt, untura este o grăsime bună. Untura este clasificată ca o grăsime mononesaturată și se situează pe locul doi după uleiul. Untul se situează pe locul al treilea cu 30%, iar uleiul de cocos este ultimul cu 6%. Untura conține, de asemenea, 40% grăsimi saturate și 12% grăsimi polinesaturate. După cum puteți vedea din raporturi, untura conține, de asemenea, grăsimi saturate și colesterol.
Untura, conținut de Omega 3 și Omega 6
În timp ce majoritatea dietelor occidentale sunt prea bogate în grăsimi inflamatorii omega 6 găsită în uleiurile vegetale procesate, untura are un raport omega 3- omega 6 mai sănătos, cu foarte puține grăsimi omega 6 instabile, polinesaturate.
Acizii grași omega 3 din untură sunt ușor asimilați de organismul uman în comparație cu grăsimile omega pe bază de plante care trebuie convertite de corpul nostru în forme utilizabile.
Vezi și: Vocea, factorii care o influențează. Ce boli poți avea în funcție de tonalitatea glasului
Untura de porc. Dr Mihaela Bilic: avem în ea un prieten și la gust, și la sănătate
Untura de porc este ”un prieten, și la gust, și la sănătate”, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic. Experul subliniază că este extrem de important modul în care gătim carnea și cu ce alimente o consumăm. ”Atenție mare la ce gătiți împreună cu carnea. Dacă lângă ea se află cartofi, paste, orez, acestea vor absorbi ca un burete grăsimea.
Nu uleiurile, indiferent că vorbim despre cel de floarea-soarelui sau de măsline, sunt cele mai sănătoase, ci untura, așa cum făcea bunica. Untura nu are niciun fel de risc când vine vorba despre supraîncălzire pentru că blochează intrarea aerului și oxidarea, implicit, stricarea cărnii. Deci, avem în untură un prieten și la gust, și la sănătate. Nu grăsimea animală crește riscul de boli cardiovasculare, ci prea multă grăsime, prea mult sedentarism, alcool, fumat, deci un stil de viață nesănătos”, a precizat dr Mihaela Bilic.
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă dacă bei cafea înainte să ieși afară, în frig
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
Alimentele care îți cresc imunitatea. Te țin departe de răceli și alte boli
Alimentele care îți sprijină apărarea naturală a organismului. Ce rol joacă alimentele în stimularea sistemului imunitar.
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Dieta Paleo topește zeci de kilograme, reduce inflamația din corp, reglează hormonii. De ce o adoră multe femei
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.

 
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                                                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            