Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Cum e sezonul ei, ne-am gândit că poate fi utilă o rețetă rapidă de ciorbă de cartofi și pui cu zeamă de varză murată, mai ales că nutriționiștii o recomandă pentru bogatul ei conținut de vitamine şi...
Iarna mâncăm foarte multă carne, iar digestia de suferit. O soluție ar fi ciorbele, care ușurează tranzitul intestinal și sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale. Dintre ele, de data aceasta vorbim de ciorba de cartofi și pui cu zeamă de varză.
Jumătate de piept de pui
2-3 cartofi
1 morcov mediu
1 felie de țelină
1 ceapă
o jumătate de dovlecel
1 ou
500 - 750 de mililitri de zeamă de varză murată (500 de mililitri dacă e sărată potroacă)
1 cub de delikat de pui sau găină.
Câteva foi de leuștean verde
Se curățe morcovul și se taie rondele, se curăță țelina și se taie cuburi mici de 1 cm, se curăță cartofii și se taie cuburi mai mari (2-3 cm). Se curăț ceapa (nu se taie, se lasă rotundă), iar puiul se taie bucăți medii. Se pun la fiert în 2 litri de apă. În funcție de cât de sărată e zeama de varză, se pune o jumătate de cub de delikat de pui sau găină sau un cub. Nu se adaugă sare, pentru că zeama de varză e suficient de sărată.
Când cartofii, morcovii, telina și puiul au fiert, se adaugă zeama de varză și se lasă la fiert încă 15 minute. Înainte de a închide focul, se gustă, pentru că se mai poate adăuga puțină apă dacă e prea sărată. Apoi oul se bate (fără sare) cu o furculiță și se toarnă peste ciorbă când aceasta clocotește. Se lasă la fiert încă 5 minute, și se adaugă căteva fruze de leușean verde tăiat fâșii. E ușor de făcut pentru că nu trebuie supravegheată sau învârtită ca să nu se lipească și pentru că se pot pune toate la fiert de la început. Pentru a o face mai colorată, se poate pune la fiert și un ardei capia roșu tăiat fâșii, spre exemplu.
De asemenea, se poate face fără pui, de post, și în acest caz cubul de delikat trebuie să fie din cel de legume.
Nu în ultimul rând, se poate servi și caldă și rece.
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Budinca de chia - super beneficii și idei de rețete cu cele mai bune combinații. 5 rețete delicioase de budincă de chia.
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
Rețetă de imuno booster - o băutură plină de vitamine și antioxidanți care crește imunitatea și ajută la topirea kilogramelor în plus.
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.