Ciorbă de cartofi și pui cu zeamă de varză murată. REȚETĂ simplă și rapidă
Cum e sezonul ei, ne-am gândit că poate fi utilă o rețetă rapidă de ciorbă de cartofi și pui cu zeamă de varză murată, mai ales că nutriționiștii o recomandă pentru bogatul ei conținut de vitamine şi...
Iarna mâncăm foarte multă carne, iar digestia de suferit. O soluție ar fi ciorbele, care ușurează tranzitul intestinal și sunt bogate în vitamine, antioxidanți și minerale. Dintre ele, de data aceasta vorbim de ciorba de cartofi și pui cu zeamă de varză.
Ingrediente pentru 4 porții:
Jumătate de piept de pui
2-3 cartofi
1 morcov mediu
1 felie de țelină
1 ceapă
o jumătate de dovlecel
1 ou
500 - 750 de mililitri de zeamă de varză murată (500 de mililitri dacă e sărată potroacă)
1 cub de delikat de pui sau găină.
Câteva foi de leuștean verde
Preparare: circa 45-55 de minute
Se curățe morcovul și se taie rondele, se curăță țelina și se taie cuburi mici de 1 cm, se curăță cartofii și se taie cuburi mai mari (2-3 cm). Se curăț ceapa (nu se taie, se lasă rotundă), iar puiul se taie bucăți medii. Se pun la fiert în 2 litri de apă. În funcție de cât de sărată e zeama de varză, se pune o jumătate de cub de delikat de pui sau găină sau un cub. Nu se adaugă sare, pentru că zeama de varză e suficient de sărată.
Când cartofii, morcovii, telina și puiul au fiert, se adaugă zeama de varză și se lasă la fiert încă 15 minute. Înainte de a închide focul, se gustă, pentru că se mai poate adăuga puțină apă dacă e prea sărată. Apoi oul se bate (fără sare) cu o furculiță și se toarnă peste ciorbă când aceasta clocotește. Se lasă la fiert încă 5 minute, și se adaugă căteva fruze de leușean verde tăiat fâșii. E ușor de făcut pentru că nu trebuie supravegheată sau învârtită ca să nu se lipească și pentru că se pot pune toate la fiert de la început. Pentru a o face mai colorată, se poate pune la fiert și un ardei capia roșu tăiat fâșii, spre exemplu.
De asemenea, se poate face fără pui, de post, și în acest caz cubul de delikat trebuie să fie din cel de legume.
Nu în ultimul rând, se poate servi și caldă și rece.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Castane coapte sau fierte: care sunt mai sănătoase
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
Turtă dulce care se topește în gură: cea mai simplă rețetă. Secretul care o face pufoasă
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă. Remediul banal pe care nu l-ai știut până acum
De ce să faci gargară cu sare și apă caldă: un truc simplu pentru sănătatea gâtului.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
