Păducelul, planta care vindecă VARICELE, indigestia, inima și depresia. E indicat și pentru menopauză, iar LISTA continuă

Păducelul, ce beneficii are pentru organism, ce boli tratează și cine nu are voie să-l consume.
Păducelul este cunoscut pentru proprietăţile sale calmante, de liniştire şi de prevenire a depresiei, dar și un bun remediu contra insomniilor.
Medicii recomandă această plantă care are beneficii extraordinare asupra organismului, dar în special pentru efectele sale pozitive asupra inimii.
OTRAVA nevăzută pe care o mâncăm zilnic: Poți face cancer într-un timp foarte scurt
Ce boli tratează păducelul
Planta previne apariţia osteoporozei şi a depresiei, îmbunătăţind memoria şi concentrarea. Fructele de păducel ajută la menţinerea funcţiei celulei hepatice, stimulându-i regenerarea.
Păducelul ajută în lupta cu bolile de inimă precum insuficienţa cardiacă congestivă, dar reduce şi durerile în piept şi reglează bătăile neregulate ale inimii.
Păducelul este o plantă recomandată în tratarea durerilor de cap, a tulburărilor cardiace, reglează ritmul cardiac, dar conțin flavonoide, acizi şi uleiuri esenţiale, tanin, zaharuri, vitaminele C şi B.
Tratamentul cu păducel se recomandă în boala coronariană, angină pectorală, valori ridicate ale colesterolului, hipertensiune arterială, tulburări de ritm cardiac. Ar fi bine ca începerea curei de ceai de păducel odată cu instalarea sezonului rece, când aparatul cardiovascular şi sistemul nervos fac un mare efort de adaptare, dar şi în perioadele foarte călduroase, când riscul de infarct creşte exponenţial.
Potrivit studiilor efectuate în Europa, produsele pe bază de păducel au efect tonic cardiac, hipotensiv, reglează şi stabilizeaza ritmul cardiac şi cresc fluxul sangvin la nivelul arterelor coronare, fiind indicate in special in afectiuni cardiovasculare: insuficienta cardiacă, tahicardie, tulburări de ritm cardiac, angină pectorala, cardiopatie ischemică, hipertensiune arterială, afecţiuni cardiacice cu substrat nervos.
De foarte mult timp, păducelul este folosit pentru tratarea hipertensiunii arteriale, reducerea colesterolului ridicat sau pentru ateroscleroză, această plantă ajutând şi la refacerea organismului după atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale, printre multe alte beneficii.
De asemenea, păducelul reduce colesterolul ridicat datorită capacităţii sale de a ajuta ficatul în descompunerea grăsimilor.
Păducelul este un bun diuretic şi este folosit în eliminarea pietrelor de la rinichi şi a pietrelor de la vezica biliara.
Păducelul are acţiune calmantă şi relaxantă asupra sistemului nervos, menţine şi susţine funcţiile mentale, fiind utilizat şi in stari de insomnie, anxietate, atacuri de panică, iritabilitate şi oboseală.
Păducelul este indicat şi în tratarea simptomelor specifice menopauzei precum bufeuri, nervozitate, palpitaţii.
Planta este cunoscută pentru efectul sedativ și ajută semnificativ la scăderea simptomelor de anxietate, fiind utilizat în medicina tradițională pentru a trata diferite afecțiuni psihice precum stresul, anxietatea, dar și depresia.
Păducelul ajută și la estomparea hemoroizilor și varicelor, previne indigestia, având acțiune diuretică.
Păducelul, contraindicații
Cura cu păducel se face pe perioade scurte, de maxim 3 luni. Dozele mari pot provoca ameţeli.
Cercetări efectuate în Franţa arată că administrarea a 2-3 căni pe zi de ceai de păducel, în cure de cel puțin 6 luni, previne apariţia sau agravarea bolilor de inimă şi a bolilor vasculare, previne depresia şi alterarea capacităţilor mentale ce apar odată cu vârsta.
Consumul de paducel poate fi și sub forma de:
- compot sau dulceață din fructe de păducel
- ingredient în unele medicamente sau suplimente alimentare naturale
- infuzia de păducel - se prepară dintr-o linguriță de flori și frunze uscate sau 2 linguri de fructe la o cana de apă clocotită (200 ml), care se infuzează 10 minute și se bea în timpul crizelor de inima, având efect de restabilire a tensiunii la valori normale
- tinctură de păducel, sub formă de picături - 20 de picături în apă dimineața sau 15 picături de 3 ori pe zi, între crizele de inimă
- macerat din păducel și alte plante pentru insuficiența cardiacă și bolile de inima - maceratele din păducel, mușețel, siminoc și talpa gâștei sau din păducel, măceș și nuci sunt recomandate pentru a trata bolile de inima
- tinctura de păducel, valeriana și extract apos de vâsc - pentru hipertensiunea senilă.
Ca orice plantă medicinală, păducelul are contraindicații, tocmai de aceea, persoanele care sunt sub un astfel de tratament trebuie să ceară sfatul medicului întotdeauna.
Această plantă este contraindicată în sarcină, deoarece produce relaxarea uterului.
Ceaiul de păducel nu poate fi consumat în același timp cu tratamentul pentru reducerea tensiunii arteriale, deoarece poate accentua efectele medicamentelor. El nu poate fi consumat nici de bolnavii care suferă de cardiopatii valvulare sau edeme cardiace.
Nu în ultimul rând, persoanele care știu că sunt alergice trebuie să evite consumul de păducel.
-
-
Cine sunt pacienții care au nevoie de statine12.10.2025, 22:01
-
-
Ce a găsit Alexandru Rogobete într-un spital din România12.10.2025, 18:49
-
Operațiile de cancer, impact asupra imunității12.10.2025, 16:36
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Adevărul despre oțetul din murături. Elena Merișoreanu: Nu face bine la stomac. Adăugați asta în loc de oțet, ies delicioși
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Crumble cu prune, desertul de toamnă pe care nu trebuie să-l ratezi
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Chai Latte: ce este și de ce ar trebui să îl bei în fiecare dimineață, conform studiilor medicale
Beneficiile ascunse ale oțetului din cidru de mere. Promovează pierderea în greutate și ai grijă de inimă, piele și glicemie
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Drob de miel, rețeta bunicii. Care este secretul gustului autentic
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.