Alimentație sănătoasă: de ce să mănânci kiwi. 6 motive
Medicii recomandă consumul de kiwi deoarece conține vitamina C care întărește imunitatea, vitamina K, complexul de B-uri, ajută digestia.
Alimentație, kiwi. Medicul nutritriționist Sally Kuzemchak din Columbus, Ohia, SUA, scrie, pe blogul platformei de știri medicale webmd, câteva motive pentru care oamenii ar fi bine să consume kiwi.
Acestea sunt:
1. Conține vitamina C - fiecare kiwi are aproape aceeași cantitate de vitamină C ca o portocală medie întreagă – cam cât au nevoie femeile adulte pentru întreaga zi. Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și funcționează ca un antioxidant în organism, păstrând celulele împotriva daunelor. Unele studii au asociat vitamina C cu un risc mai scăzut pentru anumite tipuri de cancer.
2. Disponibil tot timpul anului - este cultivat în diferite zone din întreaga lume, din Noua Zeelandă, China până în California. Deci, îl veți găsi la magazinul alimentar tot anul, chiar și iarna când alte fructe sunt rare ori scumpe.
3. Ajută digestia - o porție de două kiwi oferă patru grame de fibre, la fel de mult ca un castron de fulgi de ovăz. Dacă mâncați și pielea, despre care nutriționista zice că e comestibilă, obțineți și mai multe fibre care vă ajută să vă evitați mâncați în exces. Kiwi conțin o enzimă specială numită actinidină, despre care se crede că ajută digestia.
4. Potasiu cât o banană - o porție de două kiwi are potasiu ca o banană medie; K este important pentru că diminuează efectele negative ale sodiului asupra tensiunii arteriale.
5. Stă până într-o lună la rece - se păstrează timp de câteva săptămâni; dacă unele fructe trebuie mâncate la ore după ce au fost cumpărate cum este zmeura, exemplifică dieteticianul citat, kiwi poate sta în frigider timp de până la o lună.
6. Vine cu "propriul vas biodegradabil" - "Puteți să-i luați coaja și să-l feliați în mod obișnuit ori să-l tăiați jumătate și să luați fructul cu o lingură", recomandă medicul nutriționist Sally Kuzemchak.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Cum alegi mărimea potrivită a televizorului în funcție de dimensiunea camerei
Insomnia de vară. De ce nu putem dormi bine vara. Uite ce poți face
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Pleci în vacanță cu medicamente în bagaj? Ai grijă la asta!
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Cum să folosești eficient aerul condiționat în zilele caniculare
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major
6 plante mediteraneene care protejează împotriva bolilor cardiovasculare. Au un efect major.
Beneficiile mersului desculț pe nisip la mare
De ce NU e bine să folosești telefonul în baie
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Ce să faci dacă ți-ai ars limba: 9 metode simple pentru limba arsă
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Aspartam: otrava dulce din "zero zahăr". Ce se întâmplă atunci când îl consumi și cum declanșează cancerul
Cât de des trebuie să speli lenjeria de pat, de fapt? Răspunsul te va surprinde
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
