Decongelarea alimentelor, cum se face corect. La ce să fiți atenți
Odată ce decongelăm alimentele, unele bacterii pot deveni active și se pot chiar multiplica. De aceea, trebuie să le decongelăm corect.
Decongelarea, în varianta optimă, se face în frigider, deși e un proces lent, care durează. Este recomandarea specialiștilor pentru decongelarea corectă. După ce decongelăm carnea (tocată), puiul sau fructele de mare, acestea pot fi păstrate, timp de 24 de ore, în frigider înainte de a fi gătite. Carnea de porc, de vită sau miel rezistă ceva mai mult, între 3 și 5 zile.
Dacă vreți să nu stați prea mult până când carnea se decongelează, atunci apelați la apă rece. Puneți carnea într-un recipient și în el puneți apă rece. Schimbați apa la fiecare jumătate de oră. O metodă mai rapidă e decongelarea alimentelor în cuptorul cu microunde. Însă, în acest sens, verificați atent ce scrie pe ambalajul alimentului.
E bine de reținut că odată decongelate, alimentele trebuie gătite pe loc, arată cumsa.ro.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Ce să faci imediat și ce să NU faci dacă simți miros de gaz în casă
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Dacă ai acest simptom, mergi de urgență la medic. Poate fi un semn fatal
Dacă ai oricare dintre aceste simptome, nu aștepta! Sună la urgențe imediat!
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Cum să faci o cafea mai intensă acasă. Sfaturile surprinzătoare ale experților
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
