Peștele gras te-ar scăpa de migrene. Studiu
O cercetare a descoperit o asociere între migrenele cronice și consumul de pește gras precum somonul, heringul, macroul.
Migrenele cronice ar putea deveni istorie dacă oamenii care sueră de acestea ar consuma mai mult pește gras. Este concluzia unui studiu clinic la care au participat 182 de persoane, care suferă de migrene 16 zile pe lună.
”Persoanele care suferă de migrene cronice ar putea găsi ușurare prin creșterea aportului de acizi grași omega-3 EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docosahexaenoic) care se găsesc în peștii grași precum somonul, heringul, sardinele, macroul și păstrăvul”, se arată pe Harvard Medical School.
Cei 182 de voluntari au fost repartizați aleatoriu la una dintre cele trei diete: una era bogată în EPA și DHA (1,5 grame total pe zi) din pește și bogată în acid linoleic (un acid gras omega-6 găsit în uleiurile de porumb și soia și unele nuci și semințe ). O altă dietă avea EPA și DHA ridicate și niveluri scăzute de acid linoleic. A treia a fost o dietă de control bogată în acid linoleic și săracă în EPA și DHA (doar 150 de miligrame în total pe zi), un raport care reflectă dieta americană medie.
Concluzia? ”După 16 săptămâni, cei care au consumat diete bogate în EPA și DHA au avut cu 30% până la 40% mai puține zile de durere de cap pe lună și dureri de cap pe zi decât persoanele care au avut un aport mai mic de acești omega-3”, mai arată sursa citată.
Un studiu clinic din 3 iulie 2021 a fost publicat în BMJ.
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
3 flori pe care să NU le oferi niciodată cadou
În cât timp se vindecă o vânătaie și cum o tratezi corect
Cum să faci paste demne de Premiul Nobel. Secretul cremos descoperit de italieni
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Trucul simplu pentru a avea călcâie fine. Dermatologii confirmă
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
De ce să îți pui ghimbir în cafea. 5 beneficii neștiute pentru sănătate
Acesta este motivul pentru care ar trebui să pui orez în dulap
De ce ar trebui să pui orez în dulap. 6 lucruri utile pe care le poți face cu orezul.
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
De ce nu trebuie să ții niciodată paharul de vin de cupă
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.
Cum trebuie să stingi uleiul care a luat foc în tigaie. Ce să nu faci niciodată
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
