Medicul nutriționist Mihaela Bilic, sfaturi pentru a nu lua în greutate: chiar vă protejează silueta

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat cum ar trebui să procedăm pentru a putea mânca dulciuri fără să ne îngrășăm.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat care este soluția pentru a putea mânca dulciuri, fără să ne îngrijorăm pentru kilogramele în plus.
Iată ce a scris ea pe Instagram:
„Întotdeauna ne este greu să mâncăm 1/2 de porție/bucată. Dacă ai desfăcut ambalajul, indiferent că e vorba de iaurt, chips-uri sau ciocolată, te vei opri atunci când produsul s-a terminat.
Tocmai pentru că suntem lacomi și pofticioși, sfatul meu este să alegeți MINI! Chiar dacă produsele ambalate individual sau în pachete mici sunt mai scumpe, cred că investiția merită, chiar vă protejează silueta. Inclusiv atunci când sunteți la restaurant, împărțiți porția cu cineva. De multe ori, pofta e mai mare decât foamea, deci, odată ce ați gustat 3-4 linguri, aveți șansa să vă opriți.
Cât despre cei din industria alimentară, îi felicit atunci când își bat capul să ofere ca alternativă un mini-produs, în felul acesta îi ajută pe consumatori să realizeze care e porția corectă... E drept că variantele mini seamănă mai degrabă cu jucăriile pentru copii, dar trebuie să acceptăm/învățăm că dulciurile și produsele de ronțăit nu pot depăși 25-30g/ porție”.
-
-
-
Cum se transmite HIV?17.09.2025, 18:19
-
-
Palatul Victoria, iluminat în verde pentru bolile mitocondriale17.09.2025, 14:38
Băutura care îți oferă mai multă energie decât un energizant: 4 beneficii uriașe
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Impactul consumului de zahăr asupra sănătății mintale. Cât de ușor se formează dependența de zahăr și de ce nu este doar o problemă alimentară
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Legumele care îți curăță ficatul de toxine. Fac minuni pentru ficatul tău. Detoxifiere naturală și eficientă
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Greșeala care îți blochează procesul de slăbire. Andreea Chirilă: Creierul nu percepe "nu" și "niciodată"
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Autofagia: curățenia generală a corpului. Distruge celulele canceroase și întărește sistemul imunitar. Cât timp durează
Ceasul spune că ai făcut 10.000 de pași? Nu e chiar așa! 5 lucruri pe care NU le-ai știut despre smartwatch-ul tău
Alimente care funcționează ca injecțiile pentru slăbit. Ce recomandă un expert în nutriție
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Dieta vegetariană: risc mai scăzut de diabet și cancer. Ce trebuie să știi înainte să renunți la carne
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.