Meditația prin mers. Efectul unei plimbări asupra creierului

La ce te gândești atunci când faci o plimbare pe jos? Studiile arată că mersul poate fi o tehnică foarte bună pentru meditație.

Meditația prin mers are originea în budism și poate fi folosită ca parte a unei practici de mindfulness. Mersul pe jos are multe beneficii pentru sănătatea fizică, cât și psihică, prin inducerea unei stări de bine.

 

Reduce anxietatea

Anxietatea poate provoca o stare de agitație greu de controlat. O plimbare scurta, combinată cu meditația, poate ave însă efecte miraculoase asupra psihicului, reducând astfel simptomele anxietății. 

Un studiu (link direct) din 2017, realizat pe adulți tineri, a arătat că mersul pe jos este mai eficient în reducerea simptomelor anxietății atunci când este combinat cu meditația. Participanții care au arătat cele mai semnificative schimbări ale nivelului de anxietate, au meditat fie înainte de plimbare, fie după aceea.


Diminuează  simptomele depresiei

 Știm cu toții că mersul pe jos face piciorul frumos. Pe lângă efectele asupra fizicului, această activitate, atât de simplă, poate avea efecte benefice și asupra tristeții. 

Conform unui studiu (link direct) din 2014, persoanele în vârstă au avut mai puține simptome ale depresiei după ce au practicat meditația prin mers de 3 ori pe săptămână, timp de 12 săptămâni. De asemenea, și-au îmbunătățit tensiunea arterială și nivelul funcțional de mișcare, care poate fi atins prin mers.


Îmbunătățește starea de bine

 

Mișcarea, aerul curat și o priveliște minunată, ar putea fi tot ce aveți nevoie atunci cînd aveți o stare de spirit proastă.

Potrivit unui studiu (link direct) din 2018, persoanele care s-au plimbat timp de 15 minute într-o pădure de bambus au arătat îmbunătățiri ale stării de spirit, ale nivelului de anxietate și ale tensiunii arteriale.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel