Mersul pe jos, exercițiu suficient pentru sănătatea inimii

Adisa Codruț / 21 feb 2019 / 15:05
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri
Accidentul vascular cerebral afectează tot mai mulți tineri

Mersul pe jos pare să fie un exercițiu suficient pentru o mai bună sănătate a inimii. Un studiu arată că persoanele de vârstă mijlocie care au obiceiul de a face plimbări lungi pe jos prezintă un risc mai mic de a dezvolta insuficiență cardiacă.

Cu cât o femeie de vârstă mijlocie sau mai în vârstă merge pe jos sau face alte exerciții fizice, cu atât riscul ei de a dezvolta insuficiență cardiacă este mai mic, arată un nou studiu. Insuficiența cardiacă este o afecțiune care indică faptul că inima este prea slabă sau prea rigidă pentru a pompa suficient sânge prin organism și afectează aproximativ 5,7 milioane de americani.

Cercetătorii au urmărit 137.000 de femei și au luat în caclul în ce măsură acestea aveau obiceiul de a face exerciții fizie sau de a merge pe jos. Studiul a fost realizat pe o perioadă de 14 ani, iar particpantele aveau între 50 și 79 de ani atunci când a început studiul, arată un articol din Harvard Health Publishing.

Concluziile au fost că femeile care au făcut un minim de activitate fizică au fost cu 11% mai puțin predispuse să dezvolte insuficiență cardiacă cei care nu au exersat deloc. Pe de altă parte, cele cu cel mai înalt nivel de activitate fizică au fost cu 35% mai puțin predipuse la insuficiență cardiacă.

Plimbarea a fost cea mai comună formă de exercițiu, reprezentând aproximativ 38% din activitatea pe care participanții au raportat-o. Constatările, publicate în Jurnalul de septembrie al Colegiului American de Cardiologie arată că niciodată nu este prea târziu pentru a începe să practicați exerciții fizice.

Articole Recomandate
Comentarii
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.25