O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te protejează de boli
O legumă care poate fi găsită în magazine și la piață este considerată un super-aliment pentru cei care vor să slăbească și să-și prelungească...
Dietele noastre au un efect uriaș asupra ritmului în care îmbătrânim, așa că este logic să le menținem cât mai variate și cât mai bogate în antioxidanți pentru a ne prelungi și păstra tinerețea.
Organismul nostru se bazează pe diverși nutrienți pentru a susține procesul natural de îmbătrânire. Unii nutrienți pot contribui la încetinirea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi prin promovarea unei pieli sănătoase.
Este important să rețineți că un consum de alimente specifice nu vă va face să arătați vizibil mai tânăr și că nutriția este doar un aspect al îmbătrânirii în condiții bune.
Cu toate acestea, adăugarea de alimente dense în nutrienți în dieta dvs. vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți cel mai bine pe măsură ce îmbătrâniți.
O legumă considerată un super-aliment este broccoli, din care pot fi preparare diverse rețete delicioase și sănătoase.
Broccoli aparține familiei Brassicaceae si este înrudită cu conopida, fiind cunoscuta si sub numele de conopida verde. Cu toate acestea, ele sunt fundamental diferite ca culoare, gust și valoare nutritivă. Conopida are buchețele albe, ușor gălbui și verzui, în timp ce broccoli este întotdeauna doar verde sau violet.
Valoarea nutritivă a broccoli: conținut caloric - 28 calorii, proteine - 3,3 grame, grăsimi - 0,2 grame, carbohidrați - 5,7 grame.
Conopida are un gust mai dulce, în timp ce broccoli este de obicei ușor amar. Cu toate acestea, studiile au arătat că percepția gustului amar al broccoli variază de la persoană la persoană, în funcție de predispoziția genetică și de alți factori. De aceea, atât broccoli, cât și conopida au fani.
Ambele tipuri de varză au un conținut scăzut de calorii și un indice glicemic, dar în ceea ce privește conținutul de vitamine și minerale, broccoli câștigă cu un ușor avantaj.
Ce beneficii are această legumă
Broccoli conține o cantitate mare de vitamina C, astfel încât 70-80 grame de varză acoperă complet necesarul zilnic al unui adult. În plus, broccoli conține vitamine B, precum și A, E, PP, K. Broccoli conține proteine, fibre și mulți alți nutrienți bioactivi (metionină, colină, aminoacizi etc.).
Datorită conținutului de compuși fenolici, broccoli poate reduce inflamația și poate proteja celulele de radicalii liberi, care, adesea, provoacă cancer. Consumul de broccoli poate proteja împotriva dezvoltării cancerului de stomac și de colon.
Dacă mănânci broccoli în mod regulat vei avea parte doar de beneficii:
- funcționarea tractului gastrointestinal se va îmbunătăți,
- acuitatea vizuală va crește,
- se va îmbunătăți nivelul colesterolului și al zahărului din sânge,
- încetinește distrugerea articulațiilor,
- imunitatea va crește,
- starea pielii, părului și unghiilor se va îmbunătăți,
- nivelul de stres va scădea,
- vei scăpa de kilogramele în plus.
Broccoli este un ajutor excelent pentru pierderea în greutate. Legumele accelerează metabolismul, iar potasiul și sodiul din compoziția sa normalizează echilibrul de sare din organism.
Cum să mănânci corect banana. Ce ai greșit până acum. Cine nu ar trebui să le consume
Fibrele sub formă de fibre solubile și insolubile vor ajuta la curățarea organismului de toxine, precum și la descompunerea grăsimilor, care la rândul lor vor afecta pierderea în greutate. Broccoli saturează bine organismul, eliminând dorința obsesivă de a mânca ceva.
Când slăbești, încearcă să dai consumi broccoli crud, copt sau fiert la abur. Cu cât folosești mai puține sosuri, cu atât conținutul caloric al preparatului finit este mai mic.
Experții nu recomandă diete stricte pe bază de broccoli. Adaugă legumele în dietă de 3-4 ori pe săptămână. Acest lucru va fi suficient pentru a obține toate beneficiile și pentru a slăbi mai eficient.
-
Apa îmbuteliată nu este atât de pură pe cât pare12.12.2025, 13:16
-
-
-
De ce te trezești înainte să sune alarma12.12.2025, 10:00
-
Moringa oleifera, beneficii puternice pentru imunitate, inflamație și glicemie
Planta care scade glicemia și ajută digestia
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Băutura care spală ficatul gras
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Usturoiul pe stomacul gol: mit sau terapie adevărată? Adevărul surprinzător
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Ceaiul și ciocolata, efect asupra hipertensiunii arteriale
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.
O legumă comună ar putea reduce glicemia cu până la 50%. E de mare ajutor pentru diabetici
Această legumă comună reduce glicemia cu până la 50%.
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
Kombucha din ceaiul negru reduce microbii intestinali asociați cu obezitatea
Ceaiul care curăță microbii intestinali. Topește și grăsimea abdominală.
6 ingrediente care să nu-ți lipsească din ceai iarna asta. Rețeta pentru un ceai de iarnă perfect
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Ceaiul de schinduf, remediu natural pentru reglarea glicemiei. Are efect antiinflamator
Singurul aliment care îți reglează tensiunea arterială - și NU e usturoiul!
Un singur aliment care îți reglează tensiunea – și nu, nu e usturoiul!
Turmeric: ce beneficii are și după cât timp se elimină din corp
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Alum pentru piele: utilizări, beneficii și riscuri. Ce este alumul, de fapt
Roșiile și cartofii pot inhiba creșterea celulelor canceroase
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Triptofanul, compusul cheie pentru un somn odihnitor. Sfaturi de la medicii specialiști
Acest aliment pe care îl mănânci dimineața, te ajută să ai un somn odihnitor. Are efect calmant.
