O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te protejează de boli

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te  protejează de boli. Foto: Freepick @wirestock
O legumă te ajută să slăbești, îți prelungește tinerețea și te protejează de boli. Foto: Freepick @wirestock

O legumă care poate fi găsită în magazine și la piață este considerată un super-aliment pentru cei care vor să slăbească și să-și prelungească tinerețea.

Dietele noastre au un efect uriaș asupra ritmului în care îmbătrânim, așa că este logic să le menținem cât mai variate și cât mai bogate în antioxidanți pentru a ne prelungi și păstra tinerețea.

Organismul nostru se bazează pe diverși nutrienți pentru a susține procesul natural de îmbătrânire. Unii nutrienți pot contribui la încetinirea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi prin promovarea unei pieli sănătoase.

Este important să rețineți că un consum de alimente specifice nu vă va face să arătați vizibil mai tânăr și că nutriția este doar un aspect al îmbătrânirii în condiții bune.

Cu toate acestea, adăugarea de alimente dense în nutrienți în dieta dvs. vă poate ajuta să arătați și să vă simțiți cel mai bine pe măsură ce îmbătrâniți.

O legumă considerată un super-aliment este broccoli, din care pot fi preparare diverse rețete delicioase și sănătoase.

Broccoli aparține familiei Brassicaceae si este înrudită cu conopida, fiind cunoscuta si sub numele de conopida verde. Cu toate acestea, ele sunt fundamental diferite ca culoare, gust și valoare nutritivă. Conopida are buchețele albe, ușor gălbui și verzui, în timp ce broccoli este întotdeauna doar verde sau violet.

Valoarea nutritivă a broccoli: conținut caloric - 28 calorii, proteine ​​- 3,3 grame, grăsimi - 0,2 grame, carbohidrați - 5,7 grame.

Dieta mediteraneană: detaliul care s-a omis. Planta care prelungește viața și te ține tânără. Prada: O putere imensă. Singurul secret al supraviețuirii îndelungate

Conopida are un gust mai dulce, în timp ce broccoli este de obicei ușor amar. Cu toate acestea, studiile au arătat că percepția gustului amar al broccoli variază de la persoană la persoană, în funcție de predispoziția genetică și de alți factori. De aceea, atât broccoli, cât și conopida au fani.

Ambele tipuri de varză au un conținut scăzut de calorii și un indice glicemic, dar în ceea ce privește conținutul de vitamine și minerale, broccoli câștigă cu un ușor avantaj.

Ce beneficii are această legumă

Broccoli conține o cantitate mare de vitamina C, astfel încât 70-80 grame de varză acoperă complet necesarul zilnic al unui adult. În plus, broccoli conține vitamine B, precum și A, E, PP, K. Broccoli conține proteine, fibre și mulți alți nutrienți bioactivi (metionină, colină, aminoacizi etc.).

Salata de primăvară, beneficii. Ajută la scăderea tensiunii și are efecte antiinflamatorii și antivirale

Datorită conținutului de compuși fenolici, broccoli poate reduce inflamația și poate proteja celulele de radicalii liberi, care, adesea, provoacă cancer. Consumul de broccoli poate proteja împotriva dezvoltării cancerului de stomac și de colon.

Dacă mănânci broccoli în mod regulat vei avea parte doar de beneficii:

- funcționarea tractului gastrointestinal se va îmbunătăți,

- acuitatea vizuală va crește,

- se va îmbunătăți nivelul colesterolului și al zahărului din sânge,

- încetinește distrugerea articulațiilor,

- imunitatea va crește,

- starea pielii, părului și unghiilor se va îmbunătăți,

- nivelul de stres va scădea,

- vei scăpa de kilogramele în plus.

Broccoli este un ajutor excelent pentru pierderea în greutate. Legumele accelerează metabolismul, iar potasiul și sodiul din compoziția sa normalizează echilibrul de sare din organism.

Cum să mănânci corect banana. Ce ai greșit până acum. Cine nu ar trebui să le consume

Fibrele sub formă de fibre solubile și insolubile vor ajuta la curățarea organismului de toxine, precum și la descompunerea grăsimilor, care la rândul lor vor afecta pierderea în greutate. Broccoli saturează bine organismul, eliminând dorința obsesivă de a mânca ceva.

Când slăbești, încearcă să dai consumi broccoli crud, copt sau fiert la abur. Cu cât folosești mai puține sosuri, cu atât conținutul caloric al preparatului finit este mai mic.

Experții nu recomandă diete stricte pe bază de broccoli. Adaugă legumele în dietă de 3-4 ori pe săptămână. Acest lucru va fi suficient pentru a obține toate beneficiile și pentru a slăbi mai  eficient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel