Cum să mănânci corect banana. Ce ai greșit până acum. Cine nu ar trebui să le consume

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
banana - FOTO: Freepik@KamranAydinov
banana - FOTO: Freepik@KamranAydinov

Cum să mănânci corect banana. Ce greșeli ai făcut până acum.

Cum să mănânci corect banana. S-ar putea părea că nu e mare lucru: o decojești și o mănânci. Dar, după cum se pare, există un mod corect și unul greșit de a mânca o banană. Și s-ar putea ca tu să fi mâncat greșit acest fruct toată viața ta. Aflați mai multe mai jos.

Decojește-o

Prima parte pentru a mânca corect o banană, este să o decojești în mod corect. Și dacă vrei să decojești o banană, cel mai bun mod de a o face este să începi de sus. Obișnuiam să credem că partea de sus a bananei înseamnă tulpina.

Dar tulpina bananei, partea pe care mulți oameni o folosesc pentru a deschide banana, este de fapt considerată partea de jos a fructului. Pentru că tulpina este partea din banană care este atașată de plantă.

Și de acolo, cresc în sus! Asta înseamnă că atunci când vrei să decojești o banană, ar trebui de fapt să începi de la ceea ce am considerat a fi partea de jos; vârful mic și negru.

Și un alt fapt util despre coajă: dacă ciupiți vârful, aceasta se va deschide mult mai ușor. Nu vă mai chinuiți să vă deschideți banana, potrivit Tips and Tricks.

Vezi și: Streptococul A, bacteria mâncatoare de carne, efecte mortale. O tânără a decedat din cauza complicațiilor unei viroze. Respirația îngreunată, principalul simptom

Vârful

Acel mic vârf negru din partea de sus (sau de jos, dacă rămâi la vechile tale convingeri) a bananei tale este ceea ce rămâne din floarea de banană. Atunci când o banană crește în sus pe copac, în vârful ei apare o floare. Iar când acea floare dispare, vârful micuț și negru este ceea ce rămâne din ea.

Atunci când vă deschideți banana la vârf, puteți cu ușurință să scoateți vârful și să mâncați restul bananei. Un alt beneficiu al deschiderii bananelor în mod corect!

Din fericire, mâncatul propriu-zis al bananei nu s-a schimbat; o poți mânca oricum dorești și va avea în continuare un gust la fel de delicios ca atunci când ai deschis-o la bază.

Bananele, sănătate curată

Bananele sunt incredibil de sănătoase, convenabile, delicioase și unul dintre cele mai ieftine fructe proaspete pe care le puteți cumpăra. Acest lucru le face să fie o alegere excelentă pentru oricine este interesat să mănânce sănătos.

Deși sunt originare din Asia de Sud-Est, ele cresc omniprezent în multe climate calde, ceea ce le face disponibile în întreaga lume. Varietatea Cavendish, cel mai comun tip care se găsește în magazinele alimentare, începe să fie fermă și verde, dar devine galbenă, moale și dulce pe măsură ce se coace.

Bananele conțin multe substanțe nutritive esențiale și pot fi benefice pentru pierderea în greutate, digestie și sănătatea inimii.

Vezi și: 

Bananele îmbunătățesc nivelul de zahăr din sânge

Bananele sunt bogate în fibre solubile. În timpul digestiei, fibrele solubile se dizolvă în lichid pentru a forma un gel. Este, de asemenea, ceea ce conferă bananelor textura lor asemănătoare unui burete.

Bananele necoapte conțin, de asemenea, amidon rezistent, care nu este digerat de organismul tău.

Împreună, aceste două tipuri de fibre vă pot modera nivelul de zahăr din sânge după mese. În plus, ele pot ajuta la reglarea apetitului prin încetinirea golirii stomacului.

Acest lucru înseamnă că, în ciuda conținutului lor mai mare de carbohidrați, bananele nu vor provoca vârfuri majore ale nivelului de zahăr din sânge la persoanele sănătoase. Cu toate acestea, în timp ce persoanele cu diabet se pot bucura de banane, nu este recomandat să se bucure de o porție mare într-o singură ședință.

Vezi și: Consumul moderat de alcool, niciun beneficiu. Risc crescut de moarte prematură

Bananele pot susține sănătatea digestivă

Fibrele dietetice au fost legate de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv de îmbunătățirea digestiei. O banană de mărime medie oferă aproximativ 3 grame de fibre.

Amidonul rezistent, tipul de fibre care se găsește în bananele necoapte, este un prebiotic. Prebioticele scapă digestiei și ajung în intestinul gros, unde devin hrană pentru bacteriile benefice din intestin.

Mai mult, pectina - o fibră care se găsește atât în bananele coapte, cât și în cele necoapte - poate ajuta la prevenirea constipației.

Bananele pot ajuta la pierderea în greutate

Niciun studiu nu a testat direct efectele bananelor asupra pierderii în greutate. Cu toate acestea, acest fruct popular are mai multe atribute care ar putea face din el un aliment favorabil pierderii în greutate.

În primul rând, bananele au relativ puține calorii. O banană medie are puțin peste 100 de calorii, dar este nutritivă și sățioasă. Consumul mai multor fibre din legume și fructe a fost legat în mod repetat de scăderea greutății corporale și de pierderea în greutate.

În plus, bananele necoapte sunt pline de amidon rezistent, așa că tind să fie sățioase și să vă reducă pofta de mâncare. Dacă doriți să includeți bananele necoapte în dieta dumneavoastră, încercați să le folosiți așa cum ați folosi bananele plantain.

Vezi și: Ziua Mondială a Sănătății, sănătate pentru toți. Rafila: Avem nevoie de un personal medical suficient, investiții, de încrederea populației

Bananele pot susține sănătatea inimii

Potasiul este un mineral care este vital pentru sănătatea inimii, în special pentru gestionarea tensiunii arteriale. În ciuda importanței sale, puțini oameni primesc suficient potasiu în dieta lor.

În mod convenabil, bananele sunt o sursă excelentă de potasiu, o banană de mărime medie (126 de grame) asigurând 10% din DV. O dietă bogată în potasiu poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. În plus, conform unor cercetări mai vechi și studii pe animale, persoanele care mănâncă mult potasiu au un risc cu până la 27% mai mic de boli de inimă.

În plus, bananele conțin 8% din DV pentru magneziu, un alt mineral important pentru sănătatea inimii.

Deficitul de magneziu poate fi legat de un risc crescut de boli de inimă, de tensiune arterială ridicată și de niveluri ridicate de grăsimi în sânge. Ca atare, este esențial să obțineți o cantitate suficientă din acest mineral din alimentația dumneavoastră sau din suplimente, notează Healthline.

Vezi și: Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", primul din LUME. De ce s-a făcut în România și nu în alte țări. Curcă: Și-au dat seama că doar așa puteau rezolva aceste probleme

Cine nu ar trebui să le consume

Unele persoane ar trebui să aibă grijă să nu mănânce prea multe banane. Este vorba de persoanele care folosesc beta-blocante. Medicii prescriu adesea aceste medicamente pentru a reduce riscul de complicații pe care le asociază cu bolile cardiovasculare. Beta-blocantele pot crește nivelul de potasiu din sânge.

Consumul de prea mult potasiu poate fi dăunător pentru cei ai căror rinichi nu sunt pe deplin funcționali. În cazul în care rinichii nu sunt capabili să elimine excesul de potasiu din sânge, acest lucru ar putea fi fatal. Persoanele care utilizează beta-blocante ar trebui să consume cu moderație alimente bogate în potasiu, cum ar fi bananele, notează Medical News Today.

Vezi și: Expertizele medico-legale: când și cui se cer. Curcă, despre lege și experții independenți: Egalitate de "arme". Poți contrazice concluziile

Persoanele cu alergii

Bananele pot declanșa o reacție alergică la unele persoane. Oricine se confruntă cu mâncărimi, urticarie, umflături, respirație șuierătoare sau dificultăți de respirație ar trebui să solicite imediat ajutor medical. O reacție severă poate duce la anafilaxie, care poate pune viața în pericol.

În plus, bananele pot declanșa migrene la unele persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel