Obezitatea la copii. Dr Craiu: pandemia a agravat lucrurile

Florina Pop |
Data publicării:
Obezitate
Obezitate

Medicul pediatru Mihai Craiu atrage atenția asupra pericolului obezității la copii în contextul exceselor alimentare de sărbătorile de iarnă.

Medicul pediatru Mihai Craiu trage un semnal de alarmă în privința obezității și stilului alimentar la copii.

”Această imagine, postată de colegul meu dr Bogdan Pascu, în grupul de studiu al obezității din INSMC, m-a făcut să revin, acum, după "agresiunea culinară" asociată sărbătorilor de iarnă, la subiectul excesului de greutate la copil. Anul acesta, la nivel global, se estimează că numărul de copii cu greutate prea mare va depăși (pentru prima dată în istorie!) numărul de copii subnutriți”, notează specialistul pe rețelele sociale.

Potrivit acestuia, datele oferite de Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA arată că pandemia a agravat situația obezității: a crescut procentul copiilor care suferă de obezitate, de la 18% la 22%. Medicul Mihai Craiu oferă și studii științifice care îi întăresc afirmațiile.

”Uitați-vă la viteza de creștere a curbei roșii, curbă ce semnifică prognoza numărului de copii cu greutate excesivă. Ultimele date de la CDC dovedesc că pandemia a agravat lucrurile, în ce privește excesul ponderal la copil. Față de 18% copii obezi, înainte de pandemie, anul trecut se ajunsese la un procent de 22%, în SUA https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7037a3.htm...Cum scriam, excesul de greutate produce multiple efecte asupra sănătății.

Se corelează mai ales cu o creștere a riscului de boală cardiovasculară și de diabet tip2. Din 2002 încoace rata de copii cu diabet tip 2 a crescut cu 4.8% anual, în SUA - https://www.phillyvoice.com/childhood-obesity-rates.../

Și această creștere este, în mare măsură, atribuibilă sedentarismului, creșterii porțiilor de mâncare la mese și consumului excesiv de băuturi îndulcite.Nu este prea târziu să evaluați greutatea copilului dvs (pentru copiii școlari NU pentru sugari sau copii foarte mici) folosind calculatorul din portalul INSMC https://testulgreutatii.ro/

Și dacă sunt semne de întrebare ar fi necesar să discutați cu medicul de familie, cu un pediatru, un endocrinolog, sau un specialist în boli de nutriție și diabet. Toți aceștia vă pot spune că "gras și frumos" este doar ... o vorbă din popor. Și că este falsă! Contează foarte mult cum pleacă în viață un copil, nutriția din primele 1000 de zile fiind esențială pentru sănătatea sa ulterioară - https://www.newsroom.co.nz/.../the-first-1000-days-of-eating484”, subliniază medicul pediatru Mihai Craiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel