Opt alimente de care cardiologii nu se ating: vezi ce fac acestea inimii

Cardiologii au enumerat opt dintre cele mai nocive alimente pe care le consumăm și care duc la probleme grave de sănătate a inimii.
Cardiologii sunt cei care văd modul în care este afectată inima de o dietă greșită. În SUA mor anual peste 600.000 de persoane din cauza bolilor cardiovasculare. Alimentele pe care le consumăm au un efect asupra inimii, fiind „incredibil de importantă”, afirmă dr. Andrew Freeman, director de prevenire și bunăstare cardiovasculară la National Jewish Health din Denver, Colorado și membru al Colegiul American de Prevenire a Cardiologiei Prevenția bolilor cardiovasculare Secțiunea Consiliului de conducere.
„Dacă mergeți în părți ale lumii în care nu au fost expuși unui stil de viață occidental, adică un stil de viață sedentar și cu consum de alimente procesate, bolile de inimă sunt foarte limitată”, a spus Freeman. Totuși, este posibil să nu fie întotdeauna posibilă eliminarea alimentelor cu probleme, astfel încât moderarea și controlul porțiilor sunt esențiale. „Nu există o mâncare care să-ți salveze viața... Și nu există una care să te omoare. Este vorba de echilibru ”, a declarat dr. Sharonne Hayes, profesor de medicină cardiovasculară și fondatoare a Clinicii de inimă pentru femei la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.
„Așadar, o bucată de cheesecake ocazional nu te va ucide, dar este important atât ceea ce mănânci, dar și cât mănânci”.
Freeman și Hayes au împărtășit pentru publicația Today câteva alimente pe care ei le evită sau le consumă în cantități foarte mici.
Iată care sunt cele op alimente pe care cardiologii le evită pe cât posibil:
1. Bacon, cârnați și alte tipuri de carne procesată. Nu numai sănătatea inimii poate fi afectată de consumul excesiv la hot dog, salam, slănină, șuncă: Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că consumul de carne procesată cauzează cancer, a subliniat Freeman.
2. Chipsuri de cartofi și alte gustări procesate, ambalate. Stați departe de pungile mici de carbohidrați sărați și crocanți pe care i-ați putea întâlni într-un distribuitor automat, au recomandat medicii.
Hayes este de acord cu mulți nutriționiști că carbohidrații simpli - care se găsesc în chipsuri, pâini și biscuiți - sunt o problemă mai mare decât grăsimile. Caută modalități de a crește complexitatea a ceea ce mănânci, în ceea ce privește cerealele și alți nutrienți, a recomandat ea.
3. Desert. Bucurați-vă de zaharuri adăugate în cantități foarte limitate sau deloc, a remarcat Freeman.
Când vine vorba de deserturi precum plăcinte, înghețată și bomboane, Hayes se răsfață cel mult o dată pe săptămână și își menține porția mică pentru a limita caloriile. Scopul ei principal este să mențină o greutate sănătoasă: a cântărit cam la fel în ultimii 30 de ani.
4. Prea multe proteine. „Se pare că suntem obsedați de proteine în această țară”, a spus Freeman. „Nu este neobișnuit să vezi oameni primind de două ori mai multe proteine decât ar putea avea nevoie într-o zi și care taxează rinichii și pot cauza mai multe probleme pe drum”.
O altă problemă este că proteina suplimentară provine adesea din carnea bogată în grăsimi saturate, care pot crește LDL sau colesterolul rău, și vine în detrimentul altor grupuri alimentare, avertizează American Heart Association.
Așadar, nu exagerați și alegeți proteine vegetale, au recomandat ambii medici.
5. Fast food. Unele restaurante vă permit să creați un articol rezonabil de sănătos cu legume proaspete, dar majoritatea restaurantelor de tip fast-food de tip hamburger și pui ar trebui evitate „deoarece nu există practic nimic în meniu care să fie sănătos pentru dvs.”, a spus Hayes. Chiar și articolele care nu sunt prăjite sunt de obicei bogate în carbohidrați simpli.
6. Băuturi energizante. Freeman a spus că le evită deoarece conțin zahăr adăugat, plus ingrediente care pot induce probleme precum hipertensiunea arterială sau aritmia.
Asta nu înseamnă că ar trebui să săriți peste cofeină. Este destul de sănătos să beți ceai sau cafea cu moderație în fiecare zi, a spus el. Dar atenție la ce puneți în ceașcă: cafeaua neagră se poate transforma într-o bombă cu calorii dacă adăugați zahăr, frișcă, caramel și alte toppinguri.
7. Sare prea multă. Nu există practic niciun american care să nu primească prea multă sare în dietă, a remarcat Hayes. Nu este neobișnuit ca o persoană să consume de trei sau de patru ori cantitatea zilnică recomandată, a adăugat Freeman. Sare adăugată se ascunde în produsele pe care este posibil să nu le realizați: cereale, o murătură care vine împreună cu sandvișul dvs. sau un piept de pui care a fost sarat pentru a rămâne suculent și umed.
Citiți etichetele și fiți conștienți de cantitatea de sodiu pe care o consumați. Aveți nevoie de sare pentru a trăi, dar o dietă bogată în sodiu crește tensiunea arterială.
8. Ulei de cocos
Are mai multe grăsimi saturate decât untura, a spus Freeman. „Este folosit în unele studii pentru a induce ateroscleroza la șobolani”, a remarcat el. „Funcționează excelent local - este un hidratant minunat pentru păr și piele - dar nu aș mânca prea mult din el.”
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei03.09.2025, 15:51
-
-
-
-
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Omega-3, nutrientul minune pentru sănătate. E forță pentru creier și inimă
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
5 alimente care îți reduc colesterolul fără medicamente
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Adevărul despre slăbit. Ce funcționează, de fapt, și cum poți scăpa de grăsime. AICI e secretul!
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.