Opt alimente de care cardiologii nu se ating: vezi ce fac acestea inimii

Angela Sabău |
Data publicării:
Carnea roșie FOTO: pexels.com
Carnea roșie FOTO: pexels.com

Cardiologii au enumerat opt dintre cele mai nocive alimente pe care le consumăm și care duc la probleme grave de sănătate a inimii.

Cardiologii sunt cei care văd modul în care este afectată inima de o dietă greșită. În SUA mor anual peste 600.000 de persoane din cauza bolilor cardiovasculare. Alimentele pe care le consumăm au un efect asupra inimii, fiind „incredibil de importantă”, afirmă dr. Andrew Freeman, director de prevenire și bunăstare cardiovasculară la National Jewish Health din Denver, Colorado și membru al Colegiul American de Prevenire a Cardiologiei Prevenția bolilor cardiovasculare Secțiunea Consiliului de conducere.
„Dacă mergeți în părți ale lumii în care nu au fost expuși unui stil de viață occidental, adică un stil de viață sedentar și cu consum de alimente procesate, bolile de inimă sunt foarte limitată”, a spus Freeman. Totuși, este posibil să nu fie întotdeauna posibilă eliminarea alimentelor cu probleme, astfel încât moderarea și controlul porțiilor sunt esențiale. „Nu există o mâncare care să-ți salveze viața... Și nu există una care să te omoare. Este vorba de echilibru ”, a declarat dr. Sharonne Hayes, profesor de medicină cardiovasculară și fondatoare a Clinicii de inimă pentru femei la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.
„Așadar, o bucată de cheesecake ocazional nu te va ucide, dar este important atât ceea ce mănânci, dar și cât mănânci”.
Freeman și Hayes au împărtășit pentru publicația Today câteva alimente pe care ei le evită sau le consumă în cantități foarte mici. 
Iată care sunt cele op alimente pe care cardiologii le evită pe cât posibil:

1. Bacon, cârnați și alte tipuri de carne procesată. Nu numai sănătatea inimii poate fi afectată de consumul excesiv la hot dog, salam, slănină, șuncă: Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că consumul de carne procesată cauzează cancer, a subliniat Freeman.

2. Chipsuri de cartofi și alte gustări procesate, ambalate. Stați departe de pungile mici de carbohidrați sărați și crocanți pe care i-ați putea întâlni într-un distribuitor automat, au recomandat medicii.
Hayes este de acord cu mulți nutriționiști că carbohidrații simpli - care se găsesc în chipsuri, pâini și biscuiți - sunt o problemă mai mare decât grăsimile. Caută modalități de a crește complexitatea a ceea ce mănânci, în ceea ce privește cerealele și alți nutrienți, a recomandat ea.

3. Desert. Bucurați-vă de zaharuri adăugate în cantități foarte limitate sau deloc, a remarcat Freeman.
Când vine vorba de deserturi precum plăcinte, înghețată și bomboane, Hayes se răsfață cel mult o dată pe săptămână și își menține porția mică pentru a limita caloriile. Scopul ei principal este să mențină o greutate sănătoasă: a cântărit cam la fel în ultimii 30 de ani.

4. Prea multe proteine. „Se pare că suntem obsedați de proteine ​​în această țară”, a spus Freeman. „Nu este neobișnuit să vezi oameni primind de două ori mai multe proteine ​​decât ar putea avea nevoie într-o zi și care taxează rinichii și pot cauza mai multe probleme pe drum”.
O altă problemă este că proteina suplimentară provine adesea din carnea bogată în grăsimi saturate, care pot crește LDL sau colesterolul rău, și vine în detrimentul altor grupuri alimentare, avertizează American Heart Association.
Așadar, nu exagerați și alegeți proteine ​​vegetale, au recomandat ambii medici.

5. Fast food. Unele restaurante vă permit să creați un articol rezonabil de sănătos cu legume proaspete, dar majoritatea restaurantelor de tip fast-food de tip hamburger și pui ar trebui evitate „deoarece nu există practic nimic în meniu care să fie sănătos pentru dvs.”, a spus Hayes. Chiar și articolele care nu sunt prăjite sunt de obicei bogate în carbohidrați simpli.

6. Băuturi energizante. Freeman a spus că le evită deoarece conțin zahăr adăugat, plus ingrediente care pot induce probleme precum hipertensiunea arterială sau aritmia.
Asta nu înseamnă că ar trebui să săriți peste cofeină. Este destul de sănătos să beți ceai sau cafea cu moderație în fiecare zi, a spus el. Dar atenție la ce puneți în ceașcă: cafeaua neagră se poate transforma într-o bombă cu calorii dacă adăugați zahăr, frișcă, caramel și alte toppinguri.

7. Sare prea multă. Nu există practic niciun american care să nu primească prea multă sare în dietă, a remarcat Hayes. Nu este neobișnuit ca o persoană să consume de trei sau de patru ori cantitatea zilnică recomandată, a adăugat Freeman. Sare adăugată se ascunde în produsele pe care este posibil să nu le realizați: cereale, o murătură care vine împreună cu sandvișul dvs. sau un piept de pui care a fost sarat pentru a rămâne suculent și umed.
Citiți etichetele și fiți conștienți de cantitatea de sodiu pe care o consumați. Aveți nevoie de sare pentru a trăi, dar o dietă bogată în sodiu crește tensiunea arterială.

8. Ulei de cocos
Are mai multe grăsimi saturate decât untura, a spus Freeman. „Este folosit în unele studii pentru a induce ateroscleroza la șobolani”, a remarcat el. „Funcționează excelent local - este un hidratant minunat pentru păr și piele - dar nu aș mânca prea mult din el.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel