Opt alimente de care cardiologii nu se ating: vezi ce fac acestea inimii
Cardiologii au enumerat opt dintre cele mai nocive alimente pe care le consumăm și care duc la probleme grave de sănătate a inimii.
Cardiologii sunt cei care văd modul în care este afectată inima de o dietă greșită. În SUA mor anual peste 600.000 de persoane din cauza bolilor cardiovasculare. Alimentele pe care le consumăm au un efect asupra inimii, fiind „incredibil de importantă”, afirmă dr. Andrew Freeman, director de prevenire și bunăstare cardiovasculară la National Jewish Health din Denver, Colorado și membru al Colegiul American de Prevenire a Cardiologiei Prevenția bolilor cardiovasculare Secțiunea Consiliului de conducere.
„Dacă mergeți în părți ale lumii în care nu au fost expuși unui stil de viață occidental, adică un stil de viață sedentar și cu consum de alimente procesate, bolile de inimă sunt foarte limitată”, a spus Freeman. Totuși, este posibil să nu fie întotdeauna posibilă eliminarea alimentelor cu probleme, astfel încât moderarea și controlul porțiilor sunt esențiale. „Nu există o mâncare care să-ți salveze viața... Și nu există una care să te omoare. Este vorba de echilibru ”, a declarat dr. Sharonne Hayes, profesor de medicină cardiovasculară și fondatoare a Clinicii de inimă pentru femei la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota.
„Așadar, o bucată de cheesecake ocazional nu te va ucide, dar este important atât ceea ce mănânci, dar și cât mănânci”.
Freeman și Hayes au împărtășit pentru publicația Today câteva alimente pe care ei le evită sau le consumă în cantități foarte mici.
Iată care sunt cele op alimente pe care cardiologii le evită pe cât posibil:
1. Bacon, cârnați și alte tipuri de carne procesată. Nu numai sănătatea inimii poate fi afectată de consumul excesiv la hot dog, salam, slănină, șuncă: Organizația Mondială a Sănătății a stabilit că consumul de carne procesată cauzează cancer, a subliniat Freeman.
2. Chipsuri de cartofi și alte gustări procesate, ambalate. Stați departe de pungile mici de carbohidrați sărați și crocanți pe care i-ați putea întâlni într-un distribuitor automat, au recomandat medicii.
Hayes este de acord cu mulți nutriționiști că carbohidrații simpli - care se găsesc în chipsuri, pâini și biscuiți - sunt o problemă mai mare decât grăsimile. Caută modalități de a crește complexitatea a ceea ce mănânci, în ceea ce privește cerealele și alți nutrienți, a recomandat ea.
3. Desert. Bucurați-vă de zaharuri adăugate în cantități foarte limitate sau deloc, a remarcat Freeman.
Când vine vorba de deserturi precum plăcinte, înghețată și bomboane, Hayes se răsfață cel mult o dată pe săptămână și își menține porția mică pentru a limita caloriile. Scopul ei principal este să mențină o greutate sănătoasă: a cântărit cam la fel în ultimii 30 de ani.
4. Prea multe proteine. „Se pare că suntem obsedați de proteine în această țară”, a spus Freeman. „Nu este neobișnuit să vezi oameni primind de două ori mai multe proteine decât ar putea avea nevoie într-o zi și care taxează rinichii și pot cauza mai multe probleme pe drum”.
O altă problemă este că proteina suplimentară provine adesea din carnea bogată în grăsimi saturate, care pot crește LDL sau colesterolul rău, și vine în detrimentul altor grupuri alimentare, avertizează American Heart Association.
Așadar, nu exagerați și alegeți proteine vegetale, au recomandat ambii medici.
5. Fast food. Unele restaurante vă permit să creați un articol rezonabil de sănătos cu legume proaspete, dar majoritatea restaurantelor de tip fast-food de tip hamburger și pui ar trebui evitate „deoarece nu există practic nimic în meniu care să fie sănătos pentru dvs.”, a spus Hayes. Chiar și articolele care nu sunt prăjite sunt de obicei bogate în carbohidrați simpli.
6. Băuturi energizante. Freeman a spus că le evită deoarece conțin zahăr adăugat, plus ingrediente care pot induce probleme precum hipertensiunea arterială sau aritmia.
Asta nu înseamnă că ar trebui să săriți peste cofeină. Este destul de sănătos să beți ceai sau cafea cu moderație în fiecare zi, a spus el. Dar atenție la ce puneți în ceașcă: cafeaua neagră se poate transforma într-o bombă cu calorii dacă adăugați zahăr, frișcă, caramel și alte toppinguri.
7. Sare prea multă. Nu există practic niciun american care să nu primească prea multă sare în dietă, a remarcat Hayes. Nu este neobișnuit ca o persoană să consume de trei sau de patru ori cantitatea zilnică recomandată, a adăugat Freeman. Sare adăugată se ascunde în produsele pe care este posibil să nu le realizați: cereale, o murătură care vine împreună cu sandvișul dvs. sau un piept de pui care a fost sarat pentru a rămâne suculent și umed.
Citiți etichetele și fiți conștienți de cantitatea de sodiu pe care o consumați. Aveți nevoie de sare pentru a trăi, dar o dietă bogată în sodiu crește tensiunea arterială.
8. Ulei de cocos
Are mai multe grăsimi saturate decât untura, a spus Freeman. „Este folosit în unele studii pentru a induce ateroscleroza la șobolani”, a remarcat el. „Funcționează excelent local - este un hidratant minunat pentru păr și piele - dar nu aș mânca prea mult din el.”
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
Alimentul pe care Nadia Comăneci nu-l mănâncă niciodată: Nu mănânc asta, dar beau o bere, două în fiecare seară
Ora la care mănânci, impact asupra kilogramelor
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Cât de mult vei trăi, de fapt? Nu genele decid, ci alegerile tale zilnice! Detaliul despre longevitate care te va surprinde
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Gătești cu acest ulei? Hrănește una dintre ele mai agresive forme de cancer
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Alimentele pe bază de insecte, studiate. Cât de sănătoase sunt, de fapt
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Cum poate dieta mediteraneană să îmbunătățească memoria. Nutrienții cheie de care are nevoie un creier sănătos
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Obezitatea infantilă: cauze și soluții pentru părinți. Prevenție și educație pentru generațiile viitoare
Ce este dieta 5:2 și cum slăbești fără să te înfometezi. Beneficii pentru corp și minte
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Legumele crucifere, arma secretă împotriva hipertensiunii
Acestă legumă scade hipertensiunea arterială și previne degradarea creierului.
De ce este chefirul atât de sănătos. Beneficiile acestui superaliment și cum să alegi cel mai sănătos chefir
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
