Oțet și sare, secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți și crocanți

Sarea și oțetul pot fi folosite la preparea cartofilor prăjiți. Iată cum:
Ingrediente:
3 litri de apă
2 linguri de oțet alb
2 lingurițe sare kosher
1 kg de cartofi roșii
1 cană de ulei de canola
¼ cană arpagic proaspăt tocat mărunt
Pasul 1
Pune apa, 1 ceașcă de oțet și 1 lingură de sare într-o oală mare.
Pasul 2
Taie cartofii pe lungime și adaugă-i în oală. Fierbe-i aproximativ 20 de minute. Scurge-i de apă și pune feliile de cartofi pe foaie de copt tapetată cu prosop de hârtie. Lasă să se usuce la temperatura camerei aproximativ 20 de minute.
Pasul 3
Pune ulei într-o tigaie mare, așază cartofii cu grijă în uleiul fierbinte și gătește-i până devin aurii și crocanți (aproximativ 5 minute pe fiecare parte). Transferă-i pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie. Stropește-i cu puțin oțet și presară arpagic.
Oțetul alb, valoare nutrițională
Oțetul alb are un conținut scăzut de calorii și conține o cantitate mică de micronutrienți - mangan, seleniu, calciu, magneziu și fosfor.
O cană de oțet alb furnizează următoarele substanțe nutritive:
43 de calorii
0,1 grame carbohidrați
0,1 miligrame mangan (7% DZR)
1,2 micrograme seleniu (2% DZR)
14,3 miligrame de calciu (1% DZR)
2,4 miligrame de magneziu (1% DZR)
9,5 miligrame fosfor (1% DZR.)
Pe lângă substanțele nutritive de mai sus, oțetul mai conține cupru, potasiu și sodiu.
Beneficii
Oțetul alb este asociat cu numeroase beneficii pentru sănătate:
1. Scade glicemia
Unul dintre cele mai impresionante beneficii ale oțetului alb pentru sănătate este capacitatea sa puternică de a regla nivelul zahărului din sânge. De fapt, o analiză efectuată de Universitatea de Științe Medicale Ahvaz Jundishapur a raportat că oțetul ar putea îmbunătăți controlul glicemic prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și insulină după mese.
2. Îmbunătățește nivelul de colesterol
Un colesterol mare poate crește riscul bolilor de inimă. Deși cercetările se limitează în mare parte la experimentele pe animale, unele studii arată că oțetul ar putea scădea nivelul colesterolului și ar promova o inimă sănătoasă și puternică.
Citește și Ce ingredient INEDIT să pui în cafea. Trucul unui expert pentru un gust mai bun
3. Sprijină pierderea în greutate
Unele studii sugerează că acidul acetic, principalul compus din oțet, ar putea fi benefic pentru pierderea în greutate și, de asemenea, poate ajuta la scăderea poftei de mâncare, potrivit unui studiu din Jurnalul European de Nutriție Clinică.
4. Ucide bacteriile
Multe dintre proprietățile medicinale ale oțetului se datorează conținutului său de acid acetic. Potrivit unei analize efectuate de BG Trauma Center Ludwigshafen, acidul acetic a fost folosit de peste 6.000 de ani ca agent antiseptic pentru dezinfectarea rănilor și pentru a ajuta la tratarea și prevenirea bolilor precum ciuma.
Pe lângă protejarea împotriva infecțiilor, unele cercetări indică faptul că oțetul ar putea ajuta la tratarea ciupercilor unghiei, a păduchilor, a negilor și a infecțiilor urechii, toate datorită efectelor sale antimicrobiene.
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Băutura care curăță organele. E minune pentru ficat și digestie. Un pahar e sănătate pură
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Ingredientul care întărește murăturile. Sofia Vicoveanca: Este nelipsit! Îi dă culoare și dulceață
Lucrul pe care trebuie să îl știi înainte să mai mânânci ardei copți. Ce se întâmplă în corp când îi consumi
Ce se întâmplă în corp atunci când mănânci ardei copți. Detaliul pe care trebuie să-l știi înainte să mai consumi ardei copți.
Cafeaua cu lapte: remediu minune pentru inflamații. Ce se întâmplă atunci când o bei
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua. Bea asta dimineața! Nu te agită
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Murături fermentate sau murături îndulcite: care sunt mai sănătoase. Cea mai bună alegere pentru stomac
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie. Cel mai bun laxativ natural. Iuliana Dabija: Uneori provoacă balonare, aveți grijă! Dacă simți nevoia să meargi la toaletă imediat după, ești norocos
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau limonadă
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Alimentul banal care șterge ridurile. E elixirul anti-ageing și reface structurile pielii
Vrei o piele luminoasă, elastică și cu mai puține riduri? Începe cu farfuria! Alimentele care reduc ridurile.