Patru tipuri de mic dejun cu conținut scăzut de carbohidrați
Este cunoscut faptul că ovăzul face minuni pentru digestie, pentru sănătate în general, însă ovăzul nu e singurul. Specialiștii în nutriție ne arată alte patru tipuri de mic dejun cel puțin...
Când vine vorba de a avea grijă de sănătatea inimii și de a te gândi la scăderea colesterolului prin alimentație, evident, ovăzul este primul aliment care ne vine în minte. Vestea bună este că aveți opțiuni: alimentele cu fibre solubile, grăsimi sănătoase și alți compuși vegetali vă pot ajuta să vă reduceți nivelul.
Iată patru rețete pentru micul dejun, recomnandate de Livestrong:
1. Smoothie cremă de scorțișoară cu ciocolată
Cum vă poate ajuta un smoothie de ciocolată să vă scadă colesterolul? Adăugând fasole în amestec. Fasolea este încărcată cu fibre solubile, iar acest tip de fibre este deosebit de benefic pentru inimile noastre. Unul dintre motive, potrivit Clinicii Cleveland, se datorează faptului că fibra solubilă se leagă de bilă la nivelul intestinelor noastre și o elimină din sistemele noastre. Acest tip de fibre ajută, în esență, la eliminarea colesterolului din corp.
O jumătate de cană de porție de fasole albă, precum cele folosite în această rețetă, are șase grame de fibre.
Găsiți aici rețeta Crema de scorțișoară Smoothie și informații despre nutriție.
2. Iaurt cu soia de nucă și in
Nucile au fost îndelung utilizate pentru că sunt atât de bogate în grăsimi, dar în zilele noastre înțelegem că grăsimile sănătoase sunt bune pentru noi și sunt deosebit de bune pentru inimile noastre. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, antioxidanți și alți compuși ai plantelor sănătoase pentru inimă, potrivit International Tree Nut Council.
Această rețetă necesită nuci, care sunt unice de la alte nuci, prin faptul că oferă o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 care sunt buni pentru inimă. Un studiu randomizat de hrănire controlat publicat în Journal of the American Heart Association în mai 2019 a constatat că folosirea nucilor în locul grăsimilor saturate (carne procesată precum slănină și mezeluri) a scăzut nivelul colesterolului total și LDL.
Găsiți aici rețetele de iaurt cu nucă și nucă de in și informații despre nutriție.
3. Mei cu scorțișoară și mirodenii
Meiul este stea care scade colesterolul din acest fel de mâncare, deși smochinele și semințele de dovleac ajută și ele.
Cercetătorii într-o meta-analiză din august 2015 publicată în American Journal of Clinical Nutrition, au revizuit datele obținute din 24 de studii randomizate care compară un grup de cereale integrale și un grup de control (non-integral). Rezultatele au arătat că consumul de cereale integrale, precum meiul, a scăzut semnificativ atât nivelul de colesterol LDL cât și nivelul de colesterol total comparativ cu grupul de control. De asemenea, Millet face o opțiune excelentă fără gluten.
Găsiți aici rețetele cu porțiune de scorțișoară și mirodenii și informații despre nutriție aici.
4. Toastul cu unt de arahide și cu iaurt grecesc și struguri
Acest fel de mâncare este benefic pentru scăderea colesterolului; atât strugurele, cât și pâinea din cereale integrale și untul de arahide oferă beneficii.
Strugurii și alte fructe, cum ar fi merele și citricele au pectină, care este un tip de fibră solubilă, în special sănătoasă pentru inimă. Dar, pe lângă fibra solubilă, s-a dovedit că strugurii reduc factorii de risc pentru boli de inimă, stresul oxidativ, inflamația și tensiunea arterială, toate jucând un rol în sănătatea inimii, potrivit Comisiei de struguri din California.
Găsiți aici rețeta de toast cu unt de arahide cu rețetă de iaurt grecesc și struguri și informații nutriționale aici.
-
-
De ce să pui capacul de fiecare dată când gătești la foc mic28.12.2025, 17:50
-
Primul semn că intestinul tău este iritat28.12.2025, 15:39
-
Câte grade trebuie să avem iarna în casă?28.12.2025, 13:04
-
6 alimente grase surprinzător de sănătoase28.12.2025, 11:36
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
7 alimente care reduc stresul și anxietatea
Cea mai bună oră să bei cafea pentru a proteja inima. O ceașcă la momentul potrivit aduce beneficii majore
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Această combinație de alimente îți topește grăsimea de pe burtă
Adevărul despre produsele "high protein". Cât de bune sunt proteinele, de fapt? Când "bogat în proteine" sună mai sănătos decât este
Băuturile îndulcite: o cauză majoră a bolilor cronice. Impact global asupra sănătății publice
A mâncat un castravete întreg și internetul a explodat. Iată ce s-a întâmplat în corpul lui! Video VIRAL pe TikTok
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Ce se întâmplă dacă NU mănânci fast food 7 zile. Efectele sunt bruște și reale
Studiu: sucurile dietetice pot afecta sănătatea creierului
Alcoolul după 40–50 de ani: ce se schimbă în organism și ce riscuri apar
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Detox cu supă de oase: dietă minune sau minciună virală?
Supa de oase promite detoxifiere, piele perfectă și articulații sănătoase, dar ce spune știința? Este un "elixir" sau doar o modă virală?
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Adevărul despre "te îngrași dacă mănânci seara târziu". Ce te îngrașă, de fapt
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Pierderea în greutate nu este întotdeauna sănătoasă. Studiul care arată riscurile pentru unii pacienți
Cine nu ar trebui să slăbească. Riscurile sunt uriașe. Se poate ajunge chiar la deces.
