Patru tipuri de mic dejun cu conținut scăzut de carbohidrați

Angela Sabău |
Data publicării:
Mic dejun cu nivel scăzut de carbohidrați
Mic dejun cu nivel scăzut de carbohidrați

Este cunoscut faptul că ovăzul face minuni pentru digestie, pentru sănătate în general, însă ovăzul nu e singurul. Specialiștii în nutriție ne arată alte patru tipuri de mic dejun cel puțin la fel de bune.

Când vine vorba de a avea grijă de sănătatea inimii și de a te gândi la scăderea colesterolului prin alimentație, evident, ovăzul este primul aliment care ne vine în minte. Vestea bună este că aveți opțiuni: alimentele cu fibre solubile, grăsimi sănătoase și alți compuși vegetali vă pot ajuta să vă reduceți nivelul.

Iată patru rețete pentru micul dejun, recomnandate de Livestrong

1. Smoothie cremă de scorțișoară cu ciocolată

Cum vă poate ajuta un smoothie de ciocolată să vă scadă colesterolul? Adăugând fasole în amestec. Fasolea este încărcată cu fibre solubile, iar acest tip de fibre este deosebit de benefic pentru inimile noastre. Unul dintre motive, potrivit Clinicii Cleveland, se datorează faptului că fibra solubilă se leagă de bilă la nivelul intestinelor noastre și o elimină din sistemele noastre. Acest tip de fibre ajută, în esență, la eliminarea colesterolului din corp.

O jumătate de cană de porție de fasole albă, precum cele folosite în această rețetă, are șase grame de fibre.

Găsiți aici rețeta Crema de scorțișoară Smoothie și informații despre nutriție.

2. Iaurt cu soia de nucă și in

Nucile au fost îndelung utilizate pentru că sunt atât de bogate în grăsimi, dar în zilele noastre înțelegem că grăsimile sănătoase sunt bune pentru noi și sunt deosebit de bune pentru inimile noastre. Nucile sunt, de asemenea, o sursă bună de fibre, antioxidanți și alți compuși ai plantelor sănătoase pentru inimă, potrivit International Tree Nut Council.

Această rețetă necesită nuci, care sunt unice de la alte nuci, prin faptul că oferă o cantitate semnificativă de acizi grași omega-3 care sunt buni pentru inimă. Un studiu randomizat de hrănire controlat publicat în Journal of the American Heart Association în mai 2019 a constatat că folosirea nucilor în locul grăsimilor saturate (carne procesată precum slănină și mezeluri) a scăzut nivelul colesterolului total și LDL.

Găsiți aici rețetele de iaurt cu nucă și nucă de in și informații despre nutriție.

3. Mei cu scorțișoară și mirodenii

Meiul este stea care scade colesterolul din acest fel de mâncare, deși smochinele și semințele de dovleac ajută și ele.

Cercetătorii într-o meta-analiză din august 2015 publicată în American Journal of Clinical Nutrition, au revizuit datele obținute din 24 de studii randomizate care compară un grup de cereale integrale și un grup de control (non-integral). Rezultatele au arătat că consumul de cereale integrale, precum meiul, a scăzut semnificativ atât nivelul de colesterol LDL cât și nivelul de colesterol total comparativ cu grupul de control. De asemenea, Millet face o opțiune excelentă fără gluten.

Găsiți aici rețetele cu porțiune de scorțișoară și mirodenii și informații despre nutriție aici.

4. Toastul cu unt de arahide și cu iaurt grecesc și struguri

Acest fel de mâncare este benefic pentru scăderea colesterolului; atât strugurele, cât și pâinea din cereale integrale și untul de arahide oferă beneficii.

Strugurii și alte fructe, cum ar fi merele și citricele au pectină, care este un tip de fibră solubilă, în special sănătoasă pentru inimă. Dar, pe lângă fibra solubilă, s-a dovedit că strugurii reduc factorii de risc pentru boli de inimă, stresul oxidativ, inflamația și tensiunea arterială, toate jucând un rol în sănătatea inimii, potrivit Comisiei de struguri din California.

Găsiți aici rețeta de toast cu unt de arahide cu rețetă de iaurt grecesc și struguri și informații nutriționale aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel