Picioarele de broască, 13 beneficii uimitoare. Care este secretul care le face gustoase, sănătoase și le transformă în medicament pentru inimă

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
picioarele de broasca - FOTO: Freepik@dashu83
picioarele de broasca - FOTO: Freepik@dashu83

Picioarele de broască sunt delicioase, dar sunt și o mare sursă de nutrienți. Nu mai puțin de 13 beneficii au pentru organism.

Picioarele de broască sunt comestibile și au fost folosite pentru consum în bucătăria franceză și chineză. În mod surprinzător, acest aliment vă poate oferi beneficiile pentru sănătate la care poate nu v-ați așteptat niciodată înainte. În acest caz, devine alternativa sănătoasă la carnea albă, cum ar fi puiul, deoarece are un nivel mai scăzut de calorii.

Picioarele de broască, valori nutriționale

- Calorii 73            

- Grăsime totală 0,3 g 0%

- Grăsimi saturate 0,1 g 0%

- Grăsime polinesaturată 0,1 g       

- Grăsime mononesaturată 0,1 g   

- Colesterol 50 mg 16%

- Sodiu 58 mg 2%

- Potasiu 285 mg 8%

- Carbohidrați totali 0 g 0%

- Fibre dietetice 0 g 0%

- Zahăr 0 g            

- Proteine 16 g 32%

- Vitamina A 1%

- Vitamina B-12 6%

- Calciu 1%

- Magneziu 5%

- Vitamina D 2%

- Fier 8%, arată Dr. Health Benefits.

Vezi și: Uzura dentară, cauze și tratament. Medic: Ar trebui să controlăm timpul în care ingerăm băuturi carbogazoase

Picioarele de broască ajută la scăderea în greutate

Dacă sunteți în căutarea înlocuitorului sănătos pentru carnea roșie și pui, atunci picioarele de broască pot fi opțiunea bună. În acest moment, o porție de 100g de picioare de broască vă oferă doar 0,3g de grăsime, comparativ cu 3g într-o porție similară de piept de pui la grătar. Acest lucru este foarte mare pentru cei care sunt la dietă. Puteți controla aportul de grăsime consumând picioare de broască.

Picioarele de broască, sursă de proteine

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale picioarelor de broască este de a oferi sursa de proteine. În acest caz, picioarele de broască vă pot oferi 16g de proteine consumând o porție de 100 g. În consecință, proteina este nutrientul major pentru a promova sănătatea musculară. Nu numai pentru asta, proteinele pot regenera celulele sparte cu noile celule. Astfel, dacă sunteți în căutarea alimentelor proteice, atunci puteți alege picioare de broască și fasole pentru opțiunea sănătoasă.

Picioarele de broască, scăzute în calorii

Motivul pentru care ar trebui să adăugați picioare de broască la mese este că au un nivel scăzut de calorii. De exemplu, o porţie de 100g de picioare de broască oferă doar 70 de calorii în timp ce o porţie de coapsa de pui are 280 de calorii. Alimentele cu conținut scăzut de calorii vor aduce multe beneficii, cum ar fi reducerea riscului de cheaguri de sânge.

Astfel, pe măsură ce consumați picioare de broască, nu trebuie să aveți griji cu privire la nivelul ridicat de calorii din organism.

Picioarele de broască, sursa de acizi grași Omega-3

De fapt, picioarele de broască au sursa de acizi graşi omega-3, care este potrivit pentru a promova sănătatea creierului. În acest caz, acest tip de acizi grași este cel care promovează sănătatea cognitivă. Nu numai pentru că acești acizi grași ajută la îmbunătățirea memoriei și la prevenirea riscului de Alzheimer. Prin urmare, pentru a obține acest beneficiu, puteți consuma alimente sănătoase, cum ar fi picioare de broască, macrou, somon și un alt tip de fructe de mare, de asemenea.

Vezi și: Fructul care scade tensiunea arterială. Ce alte beneficii are asupra inimii

Picioarele de broască, sursă de sodiu

În consecință, picioarele de broască au sursă de sodiu. O porţie de 100g picioare de broască va da 58g conținutul de sodiu. Ca urmare, sodiul are un rol în promovarea contracției musculare și în promovarea întreținerii fluidelor în corpul uman. De asemenea, ajută și la menținerea tensiunii arteriale. Astfel, trebuie să consumați o cantitate adecvată de sodiu consumând picioare de broască.

Cu toate acestea, există un lucru important de știut că este mai bine să gătiți picioare de broască fără nici un adaos de sare, deoarece va îmbunătăți conținutul de sodiu. Nivelul ridicat de sodiu din organism poate duce la boli de inimă, cum ar fi atac de cord şi accident vascular cerebral.

Picioarele de broască, sursă de Potasiu

Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale picioarelor de broască este de a promova mușchiul puternic. Acest lucru este legat de prezența potasiului în picioarele de broască. În acest caz, o porție de 100g picioare de broască vă va oferi 285mg de potasiu. Ca urmare, potasiul contribuie la scăderea tensiunii arteriale, promovează densitatea minerală și ajută la promovarea mușchiului puternic. Astfel, este recomandat să consumați alimente de potasiu, cum ar fi picioarele de broască și salată verde, pentru a vă oferi rezultatul pozitiv în organism.

Picioare de broască pane - FOTO: Freepik@belkolev

Picioarele de broască, sursă de Fier

Apoi, picioarele de broască au capacitatea de a furniza sursa de fier necesară funcționării organismului. În consecință, fierul este cel care are rol în aducerea oxigenului în alte părți ale corpului. De asemenea, ajută la promovarea funcției creierului și la stimularea formării hemoglobinei. Într-adevăr, fierul are rolul major în promovarea funcției organismului. Astfel, consumul de alimente din fier va aduce beneficii valoroase cu siguranță. Apoi, puteți adăuga picioare de broască împreună cu alte alimente de fier, cum ar fi carnea roșie și fasolea.

Picioarele de broască, sursă de Magneziu

Unul dintre marile minerale care sunt conținute în picioarele broaștei este prezența nutrienților de magneziu. Acest nutrient are un rol în promovarea funcției enzimelor în organism. Mai mult decât atât, ajută la promovarea metabolismului legat de reacțiile enzimatice din organism. Un aport adecvat de alimente de magneziu va aduce beneficii pentru a promova sistemul cardiovascular şi sănătatea oaselor.

Vezi și: https://www.dcmedical.ro/dusul-rece-beneficii-sanatate-economie-facturi_642657.html

Picioarele de broască stimulează energia

Toată lumea trebuie să consume alimente pentru a avea energie. Dar, ce fel de alimente care ne vor da mai multă energie? În acest moment, datorită prezenței sursei de proteine în picioarele broaștei, aduce beneficiile pentru a stimula energia. Mai mult decât atât, prezența nutrienților valoroși în picioarele broaștei vă va ajuta să promovați funcția organismului. Prin urmare, dacă doriți să câștigați mai multă energie, să faceți activități, atunci consumul de picioare de broască vă va ajuta foarte mult.

Picioarele de broască au proprietăți antibiotice

În mod surprinzător, picioarele de broască au capacitatea de a oferi proprietăți antibiotice. În acest caz, există substanțe pe piele care se atașează de carnea de broască pentru a inhiba creșterea microbilor. Acest beneficiu este foarte util pentru a preveni riscul de boli și infecții. De exemplu, ajută la prevenirea infecțiilor datorită prezenței bacteriilor Staphylococcus aureus.

Nu numai pentru asta, un studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea Emiratelor Arabe Unite a declarat că substanțele din piele de pe carnea broaștelor pot fi valoroase pentru a fi utilizate ca antibiotic. Într-adevăr, aceasta vă poate surprinde, dar adăugarea picioarelor de broască la masă vă va oferi doar beneficii excelente cu siguranță.

Picioarele de broască tratează impotența

Una dintre marile beneficii pentru sănătate ale picioarelor de broască este modul în care tratează impotența la bărbați. Se știe că sucul obținut din carne de broască poate da rezultate pozitive în tratarea impotenței. Mai mult decât atât, peruanii cred că sucul de broască poate crește rezistența și poate îmbunătăți și libidoul. Prin urmare, dacă doriți să tratați impotența și să promovați dorința sexuală, atunci picioarele de broască pot fi cele care vă ajută în acest caz.

Vezi și: Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

Picioarele de broască promovează vederea

Deoarece picioarele de broască au sursa de vitamina A acestea contribuie la menținerea vederii sănătoase. De asemenea, a arătat că prezența vitaminei A vă ajuta la prevenirea degenerescenței maculare și a pierderii vederii. Pentru sfaturi, dacă doriți să promovați viziunea sănătoasă, este recomandat să adăugați și legume și fructe, cum ar fi morcovul.

Picioarele de broască reglează fluxul de sânge

Datorită prezenței conținutului de fier în picioarele broaștei ajută la reglarea fluxului sanguin. Într-adevăr, fierul este cea mai mare parte care controlează fluxul sanguin. În plus, aceasta va ajuta la prevenirea anemiei. Prezența fierului și a potasiului, va ajuta, de asemenea, la promovarea sistemului cardiovascular și la prevenirea bolilor de inimă, cum ar fi atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel