Pregătirea mentală, cât este de importantă pentru sportiv. Cinci pași importanți

Angela Sabău |
Data publicării:
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit
Infarctul la sportivii de performanță poate fi prevenit

Pregătirea mentală este la fel de importantă pentru sportivi, ca și pregătirea fizică. Specialiștii au stabilit cinci pași care să-i ajute să-și atingă obiectivele.

Antrenorii spun jucătorilor tot timpul să se concentreze. Același sfat poate ajuta la creșterea entuziasmului în ceea ce privește antrenamentele.

Fie că e vorba de antrenamente dificile sau pregătiri pentru competiții, pregătirea mentală este la fel de importantă ca și cea fizică. Astfel, pentru a vă putea atinge obiectivele, e necesar ca și mintea să fie „antrenată”, la fel ca și corpul.

Specialiștii de la medicinenet.com au câteva sfaturi pentru sportivii care încearcă să atingă diferite obiective.

1. Stabiliți obiective pe termen scurt și pe termen lung, pe baza abilităților dvs. actuale. Marcați momentul când atingeți un obiectiv și apoi alegeți altul. Scopul ar trebui să fie unul tangibil, realizabil și ar trebui să reprezinte o provocare, dar nu să fie imposibil de atins și ar trebui să fie importante. Timpul alocat pentru a atinge obiectivul ar trebui să fe limitat, pentru a evita amânarea. Stabiliți o perioadă de timp rezonabilă pentru atingerea acestuia.

2. Identificați ce tip de pre-exercițiu vă ajută să vă pregătiți psihic; ar putea fi respirația focalizată liniștită, sau muzica pulsantă, puternică.

3. Dezvoltați și repetați o mantră, o afirmație înălțătoare despre ceea ce știți că puteți face. Acest lucru vă va ajuta să vă dezvoltați o atitudine pozitivă și să aveți înceredere de sine. Aceasta va deveni în mod natural mai puternică, pe măsură ce atingeți obiectivele.

4. Practicați „antrenamentul” mental. Aceasta este mentalitatea care vă ajută să rămâneți hotărâți, concentrați și încrezători. Un lucru care vă poate ajuta să vă mențineți nivelul încrederii ridicat este să vă spuneți vorbe de încurajare. Vorbiți-vă în același mod în care încurajați o persoană iubită. Gândiți-vă la abilitățile, realizările și obiectivele viitoare.

5. Folosiți imagini mintale. Imaginați-vă cum vă atingeți fiecare obiectiv, indiferent dacă e unul mai ușor sau mai dificil. Imaginați-vă, ori de câte ori trebuie să vă reorientați în timpul exercițiilor fizice.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel