Sport, sănătate sau bani: ce contează mai mult

Florina Pop |
Data publicării:

Sportul este mai important pentru sănătatea mentală decât banii, susține un studiu făcut de cercetători de la faimoasele universități Oxford și Yale.

O cercetare făcută de specialiști de la universitățile Yale și Oxford pledează că exercițiul fizic este mai important pentru sănătatea mintală decât banii. Cercetătorii au descoperit că oamenii ce fac regulat sport tind să aibă mai puține zile proaste, mental vorbind, într-un an decât cei ce nu fac mișcare, se arată pe Business Insider.

Însă, susțin autorii studiului, contează și ce tip de exerciții fizice se fac deoarece acelea care implică socializare, cum sunt sporturile de echipă, pot avea un mai mare efect pozitiv asupra sănătății mintale decât altele.

1,2 americani, participanți la studiu

Echipa de cercetători a adunat date despre comportamentul fizic și starea psihică a peste 1,2 milioane de americani. Li s-a cerut să spună de câte ori s-au simțit rău mintal în ultimele 30 de zile din pricina stresului, a depresiei sau a problemelor emoționale, dar și ce venituri au, respectiv ce tip de mișcare practică.

Rezultatele au arătat că aceia care au făcut mișcare regulat s-au simțit rău 35 de zile pe an față de ceilalți care nu au făcut sport, la care s-au adăugat alte 18 zile peste cele 35.

O altă constatare a fost că oamenii fizic activi se simt la fel de bine ca și cei care nu fac sport, dar care câștigă mii de dolari pe an.

Mai mult sport, mai multă fericire?

Cercetătorii subliniază că mai mult sport înseamnă mai multă stare mentală de bine, de fericire. Studiul a evidențiat că exercițiile fizice contribuie la un psihic mai bun dacă se încadrează într-un anumit interval de timp: de 3 până la 5 ori, între 30 și 60 de minute, pe săptămână.

Articolul a fost publicat pe Business Insider Deutschland și tradus pe Bussines Insider.

Studiul a fost publicat în publicația Lancet și poate fi citit AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel