Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Dacă ești la dietă sau pur și simplu vrei să mănânci ceva sănătos, începe ziua cu un mic dejun ușor, pufos și gustos.
Această rețetă rapidă este bogată în proteine.
Timp pregătire: 5 minute
Timp preparare: 7-10 minute
Ingrediente
6 tulpini de ceapă verde
o mână de ciuperci tăiate cubulețe sau felii
puțină făină integrală
o căpățână de usturoi, tăiat fin
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță de pudră curry
chili tăiat fin și sare după gust
ulei
150 ml lapte de soia/migdale
Mod de preparare
Călește puțin ceapa verde și ciupercile într-o tigaie antiaderentă pentru câteva minute, înainte de a adăuga usturoiul și chili.
Lasă-le pe flacără mică și, între timp, într-un castron combină făina cu condimentele, apoi adaugă laptele și amestecă-le până când se formează o cocă similară unui sos mai gros.
Asigură-te că tigaia nu arde și adaugă coca subțire, întinzând-o pe suprafața tigăii. Coace la temperatură medie timp de 8 minute, până când marginile devin ușor maronii.
Întoarce omleta pe partea cealaltă și mai las-o încă 5-8 minute.
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată, scrie fitbody.
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
Conform unui nou studiu surprinzător, consumul de fructe uscate este legat de reducerea riscului de diabet de tip 2.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Ce se întâmplă dacă mânânci ardeii cu tot cu semințe? Detaliul pe care sigur nu l-ai știut despre semințele ardeilor.
Turtele dulci sunt un desert clasic, care ne amintesc de sărbători, copilărie și momentele petrecute cu cei dragi.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!