Omletă cu ciuperci, ceapă verde și chili
Această rețetă rapidă este bogată în proteine.
Timp pregătire: 5 minute
Timp preparare: 7-10 minute
Ingrediente
6 tulpini de ceapă verde
o mână de ciuperci tăiate cubulețe sau felii
puțină făină integrală
o căpățână de usturoi, tăiat fin
1/2 linguriță turmeric
1/2 linguriță de pudră curry
chili tăiat fin și sare după gust
ulei
150 ml lapte de soia/migdale
Mod de preparare
Călește puțin ceapa verde și ciupercile într-o tigaie antiaderentă pentru câteva minute, înainte de a adăuga usturoiul și chili.
Lasă-le pe flacără mică și, între timp, într-un castron combină făina cu condimentele, apoi adaugă laptele și amestecă-le până când se formează o cocă similară unui sos mai gros.
Asigură-te că tigaia nu arde și adaugă coca subțire, întinzând-o pe suprafața tigăii. Coace la temperatură medie timp de 8 minute, până când marginile devin ușor maronii.
Întoarce omleta pe partea cealaltă și mai las-o încă 5-8 minute.
Omletă cu brânză feta, ceapă și roșii uscate
Timp pregătire: 5 minute
Timp de preparare: 5 minute
Timp total: 10 minute
Ingrediente
o lingură de ulei de măsline
2 ouă, bătute ușor
câteva rondele de ceapă
4 roșii uscate, tăiate cuburi
25 grame brânză feta
mix frunze de salată
pătrunjel
Mod de preparare
Încălzește la temperatură medie uleiul într-o tigaie mică, adaugă ouăle și amestecă-le pentru a nu se arde. Când ouăle încă sunt ușor moi în centru, adaugă roșiile și brânza feta, apoi împăturește omleta. Gătește-o încă un minut, apoi pune-o pe farfurie. Servește-o alături de frunzele de salată, scrie fitbody.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News