Secretul slăbitului, scris în gene. Recomandări

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Mâncare
Mâncare

Specialiștii au dovedit că sute de gene sunt legate de greutate. Unele afectează cum este distribuită grăsimea pe corp, altele metabolismul.

Slăbit, gene. Cercetătorii au demonstrat că sute de gene sunt legate de greutate. Unele afectează locul în care grăsimea este distribuită pe corp, altele metabolismul, poftele și chiar nevoia de a mânca când suntem stresați. Studiile au arătat că influența genelor asupra excesului de greutate poate fi de până la 25% sau până la 80%.

Sunt câteva indicii că genele își pun mai mult amprenta asupra greutății voastre. Dintre acestea, medicinenet.com amintește două: unul sau ambii părinți să fie supraponderali și atunci când încercați să slăbiți nu reușiți de nicio culoare chiar și cu alimentație strictă și exerciții fizice. Însă, răspunsul nu stă în înfometare. Pe lângă frustrarea legată de fizicul vostru, vă puteți simți obosiți, mofturoși.

Genele nu pot fi schimbate, dar pot fi îmbunătățite variabilele precum să dormiți suficient și să eliminați cât posibil stresul. Și, adaugă sursa citată, concentrați-vă să aveți o sănătate mai bună decât o siluetă perfectă. Iar asta înseamnă să luați măsuri ca să creșteți cantitatea de exerciții pe care le faceți și să stimulați calitatea nutrițională a alimentelor pe care le mâncați. În loc să fiți obsedat de scăderea caloriilor, încercați să tăiați (sau cel puțin să reduceți) alimentele rafinate.

Dacă simțiți că nu vă descurcați singuri, apelați la un nutriționist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel