Sfaturi pentru masa de Paște: Bilic: Nu mâncați totul la o singură masă
Moderația și împărțeala pe cele trei mese principale, acestea sunt sfaturile cele mai importante al nutriționistului.
Mihaela Bilic vine cu o serie de sfaturi foarte importante pentru masa de Paște, sărbătoare care închide cel mai lung post din an, pe care unii au putut sau nu să îl țină, dar pe care alții s-au străduit să îl respecte măcar în Săptămâna Mare.
“Dacă a fost doar o săptămână de post, organismul nu o să se resimtă atât de tare. Cred că cel mai bine ar fi să nu încercăm să mâncăm totul la o masă. Aici e greșeala, nu neapărat că sunt multe feluri de mâncare, cât faptul că mâncăm mult la o singură masă. Avem două zile care o să fie doar despre mâncare, deci nu ne ia nimeni farfuria din față. Dacă o luăm treptat, nu o să ni se facă rău”, a spus Mihaela Bilic, la ”Vorbește Lumea”, de pe ProTV.
Diferența dintre Crăciun și Paște, legumele și salatele
De altfel, nutriționistul a precizat că există o diferență între meniul de Crăciun și cel de Paște, acesta din urmă fiind ceva mai dietetic, având în vedere că primăvara este sezonul verdețurilor.
”La capitolul mic dejun o să pun drobul, el este vedeta. El este un preparat făcut din organe, o sursă de proteine. Ele sunt fierte, coapte la cuptor, cu multe verdețuri. Deci, din punct de vedere dietetic, nu este nimic rău. Se potrivește foarte bine cu o dietă, e bun pentru siluetă. Punem legume multe proaspete lângă drob. Cașul de primăvară este plin de apă și atunci se poate pune și caș în farfurie.
La prânz mâncăm ciorba de miel, făcută cu borș, care e plin de bacterii sănătoase. Aici putem adăuga și stufatul, ceapa și usturoiul din belșug, care sunt mult mai ușor de digerat decât varianta lor târzie, sunt pline de fibre. Se fierbe totul, se pune carne de miel, care trebuie puțin degresată, pentru că e mai grea decât cea de porc. Nu adăugăm ulei din exterior. În acest fel, va fi mai ușor de digerat.
La cină avem friptura care este la cuptor, nimic greșit. Punem lângă ea salată verde multă și punem aici și puțină pască. Spre deosebire de alte dulciuri, este o combinație interesantă la pască, între aluat și brânză. Punem mai puțin zahăr și nu mi se pare nimic periculos. Cozonacul e ok dacă nu are multă nucă, zahăr și cacao”, a explicat medicul nutriționist meniul de Paște împărțit în cele trei mese.
Ouăle colorate, bucuria din farfurie
Când vine vorba de ouă, Mihaela Bilic vorbește numai de bine, subliniind că acestea sunt foarte bune și în diete.
”Nu există un aliment mai eficient pentru cura de slăbire decât oul. Are niște proteine foarte bune și calorii puține. La capitolul sațietate, oul este top. Pentru 80 de calorii, are cel mai are indice de sațietate și atunci aș spune că dacă îl mâncați la aperitiv s-ar putea să nu mai vrei să mănânci altceva. Poți mânca 2 ouă pe zi, chiar și 3. Nu avem niciun fel de contraindicație, doar să nu puneți peste el maioneză. Oul dacă este suprafiert, va fi mai greu de digerat”, a mai spus Mihaela Bilic.
Vezi și: Cozonac de Paști. Ingredientul SECRET care-l va face mereu PUFOS
-
De ce se îngrașă părul. Produsele pe care le folosești greșit27.11.2025, 22:45
-
Insuficiența cardiacă stângă: simptome care nu trebuie ignorate27.11.2025, 20:41
-
-
Infecţiile cu HIV sunt adesea depistate prea târziu în Europa27.11.2025, 19:15
-
Boala celiacă: semne timpurii și simptome ascunse27.11.2025, 17:46
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Ce alimente ultraprocesate pot fi bune pentru sănătate
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Brânza care îți îmbunătățește memoria. Compusul din această brânză e secretul unui creier sănătos
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
EXCLUSIV Dieta care reglează colesterolul. Dr. Lygia Alexandrescu: Curăță arterele
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Hidratarea: secretul sănătății la orice vârstă. De ce nevoile de apă cresc odată cu vârsta
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Când se strică mierea? Mituri și realități despre acest super-aliment
Deși este cunoscută pentru proprietățile sale nutritive și durabilitatea sa impresionantă, mierea nu este imună la deteriorare.
