Sinuzită: ce să faci când o ai și ce nu e indicat

Florina Pop |
Data publicării:
Prea multe sarcini le-ar determina pe femei să procrastineze la slujbă  FOTO: pexels.com
Prea multe sarcini le-ar determina pe femei să procrastineze la slujbă FOTO: pexels.com

Sinuzita nu este o afecțiune contagioasă și vă permite să vă desfășurați activitatea. Se recomandă să evitați acele lucruri care vă irită sinusurile.

Când aveți sinuzită e bine să stați departe de acele elemente ce vă irită sinusurile. Afecțiunea nu e contagioasă, deci nu vă veți molipsi colegii de la slujbă sau de la facultate, se arată pe platforma webmd.com.

Câteva recomandări potrivit sursei citate:

Ce să faci

1. Mergeți la școală sau la job - dacă sunteți îngrijorat că puteți împrăștia sinusita colegilor, stați liniștit, nu este contagioasă.

2. Nu neglijați mișcarea - este bine să faceți exerciții fizice dacă vă simțiți bine, dar luați măsuri de precauție suplimentare. Sinuzita poate provoca amețeli și probleme de coordonare, așa că nu ridicați greutățile până când simptomele nu se îmbunătățesc. Dacă simțiți presiune în piept, stați-vă până vă simțiți mai bine.

3. Alegeți cu atenție medicamentele - vă doare capul și fața? Pastile ce conțin substanțe active precum acetaminofenul sau ibuprofenul vă pot calma; spray-uri nazale decongestive sunt o soluție, dar nu mai mult de câteva zile.

4. Stați hidratat - beți o cantitate mare de lichide în timpul unui sinuzită. Ceva cald ajută. Studiile arată că o cană de aburire nu este doar un confort psihologic.

5. Folosiți comprese calde - căldura umedă vă poate ușura presiunea sinusală, deschide pasajele blocate în nas și ușurează durerea. Țineți un prosop umed pe față sau respirați aburul printr-o cârpă. Un duș fierbinte va ajuta la slăbirea mucusului.

Ce să nu faci dacă ai sinuzită

1. Nu beți alcool – trebuie să vă hidratați, dar nu cu vin și bere. Deshidratează și vă poate face ca simptomele să se înrăutățească.

2. Nu mergeți la piscină - se pare că clorul din bazine poate irita nasului; dacă totuși vă simțiți suficient de bine pentru a înota, folosiți clipuri pentru nas.

3. Evitați zborul cu avionul - când aveți sinuzită, zborul cu avionul crește șansele de dureri de urechi și alte complicații. Dar dacă într-adevăr trebuie să luați un zbor, căscați și înghițiți când avionul se află în drum după decolare sau înainte de aterizare – asta vă ajută.

4. Nu inspirati lucrurile iritante - scopul este să vă liniștiți sinusurile, nu să le inflamați. Prin urmare, evitați locurile care au fum de țigară și stați în casă când nivelurile de poluare a aerului sunt ridicate. Dacă sunteți fumător, ar fi bine să renunțați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel