Sportul, bun pentru corp, bun și pentru memorie. Studiu inedit

Adisa Codruț |
Data publicării:
Exercitii
Exercitii

Neurologii de la Universitatea din Geneva au observat că 15 minute de mișcare pe bicicletă îmbunătățesc memoria.

Cercetători de la Universitatea din Geneva, Elveția, au demonstrat că sportul îmbunătățește memoria. La experiment au participat 15 tineri sănătoși – care au fost puși să facă teste de memorie după 15 minute, respectiv 30 de minute de ciclism moderat, dar și după o perioadă de odihnă.

”După o sesiune sportivă intensivă, performanța a fost mult mai bună”, afirmă cercetătorii. Față de rezultatele testelor de memorie, autorii studiului au mai sesizat modificări în activarea structurilor creierului. Aceștia au făcut și teste de sânge ca să măsoare nivelurile endocannabinoidelor.

Concluzia? Cu cât sunt mai repede indivizii, cu atât își activează hipocampul (zona creierului de memorie) și nucleul caudat (o structură cerebrală implicată în procesele motorii). Și cu cât este mai mare nivelul după efort fizic intens, cu atât creierul este activat și performanța creierului este mai bună. ”Aceste molecule sunt implicate în plasticitatea sinaptică, adică modul în care neuronii sunt conectați între ei și, astfel, pot acționa asupra potențării pe termen lung, mecanismul pentru consolidarea optimă a memoriei”, precizează cercetătorii, potrivit unui comunicat al universității citate.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel