Substanțele din cacao stimulează oxigenarea creierului
Creierul adulților sănătoși s-a recuperat mai repede după o provocare vasculară ușoară și a obținut rezultate mai bune la teste complexe după consumul de...
Flavanoli de cacao au contribuit la o mai rapidă recuperare după o provocare vasculară ușoară și la rezultate mai bune la teste complexe, susțin cercetători de la universitățile din Birmingham și Illinois. Flavanolii sunt molecule mici care se găsesc în multe fructe și legume, dar și în cacao, și este cunoscut efectul lor benefic asupra funcției vasculare.
La studiu au luat parte 18 voluntari, nefumători și fără boli ale creierului, inimii, vasculare sau respiratorii. Aceștia au fost testați înainte de a lua flavanoli de cacao și în două studii separate - unul în care subiecții au primit cacao bogată în flavanoli și altul în timpul căruia au consumat cacao procesată cu niveluri foarte scăzute de flavanoli. Nici participanții, nici cercetătorii nu știau ce tip de cacao a fost consumat în fiecare dintre studii.
La aproximativ două ore după consumul de cacao, participanții au respirat aer cu 5% dioxid de carbon - de aproximativ 100 de ori mai mare decât concentrația normală în aer. ”Aceasta este o metodă standard pentru provocarea vasculaturii creierului pentru a determina cât de bine răspunde. (…) Corpul reacționează de obicei prin creșterea fluxului de sânge către creier. (…) Acest lucru aduce mai mult oxigen și, de asemenea, permite creierului să elimine mai mult dioxid de carbon. (…) Nivelurile de oxigenare maximă au fost de peste trei ori mai mari în cacao cu conținut ridicat de flavanoli față de cacao cu conținut scăzut de flavanoli, iar răspunsul la oxigenare a fost cu aproximativ un minut mai rapid", susțin cercetătorii, într-un comunicat al Universității din Illinois.
Studiul, AICI.
Ce să faci ca să nu mai crape crenvurștii când îi fierbi? Cum îi fierbi corect
Cum scapi de nasul înfundat în 5 minute
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Idei geniale de a refolosi sticlele de medicamente pe care le arunci
Otrava din bucătărie. Duce la cancer și alte boli grave
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
De ce să nu mai ții periuța de dinți lângă chiuvetă
Spitalul Sfântul Sava, liderul recuperării medicale complete din România
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
De ce să fierbi apa înainte de a face cuburi de gheață
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
