Suplimentele de magneziu: tot ce trebuie să știi înainte să le iei

Larisa Opait |
Data actualizării: | Data publicării:
Magneziu - Foto: Freepik @Aetb
Magneziu - Foto: Freepik @Aetb

Suplimentele de magneziu sunt un ajutor pentru anxietate. Funcționează?

Există cercetări care sugerează că magneziul poate avea un anumit impact asupra anxietății pentru unele persoane. Magneziul este unul dintre cele mai abundente minerale din organism și are un rol foarte important asupra sănătății. 

Magneziul este implicat în numeroase procese fiziologice din organism, inclusiv reglarea sistemului nervos și neurotransmițători precum serotonina.

Câteva studii au arătat că persoanele cu nivele scăzute de magneziu ar putea prezenta un risc mai mare de a dezvolta anxietate și că suplimentarea cu magneziu ar putea ajuta la combaterea și reducerea simptomelor. 

Poate magneziul ajuta la combaterea anxietății?

Anxietatea implică sentimente intense de frică, neliniște sau nervozitate. Astfel de sentimente pot rezulta din evenimente sau situații particulare, dar pot apărea și într-un sens mai generalizat, fără o singură sursă identificabilă. 

Indiferent de modul în care este experimentată, anxietatea este, fără îndoială, o problemă comună.

O revizuire din 2017 care a analizat 18 studii diferite a constatat că magneziul a redus anxietatea. Aceste studii au fost analizate pe anxietatea ușoară, anxietatea în timpul sindromului premenstrual, anxietatea postpartum și anxietatea generalizată și cercetările arată că magneziul joacă un rol important în reglarea neurotransmițători, care trimit mesaje în creier și corp, în sănătatea neurologică. 

Cercetările au mai descoperit că magneziul poate ajuta la funcțiile creierului care reduc stresul și anxietatea. Se crede că ajută o parte a creierului numită hipotalamus, care ajută la reglarea glandelor pituitare și suprarenale. Aceste glande sunt responsabile pentru răspunsul la stres.

Dacă aveți o tulburare de anxietate, poate doriți să luați în considerare utilizarea magneziului pentru a vă ajuta să reduceți simptomele.

Care magneziu este cel mai bun pentru anxietate?

Există mai multe forme de suplimente de magneziu disponibile, iar alegerea celei potrivite poate depinde de mai mulți factori, inclusiv preferințele personale, toleranța la anumite forme și nevoile individuale. 

Iată câteva dintre formele de magneziu disponibile:

Citrat de magneziu.  Acesta este una dintre cele mai comune forme de magneziu utilizate în suplimente. Se dizolvă bine în apă și este adesea considerat ușor de absorbit de către organism și mai este utilizat în a trata constipația. 

Glicinat de magneziu.  Acest tip de magneziu este legat de glicină, un aminoacid. Se crede că magneziul glicinat are o absorbție bună și ar putea avea beneficii pentru relaxarea musculară și reducerea anxietății.

Oxid de magneziu. Utilizat în mod obișnuit pentru a trata migrenele și constipația. 

Magneziu taurinat. Acest tip de magneziu este legat de taurină, un alt aminoacid. Se spune că magneziul taurinat ar putea avea efecte calmante și anti-anxietate.

Magneziu malat. Magneziul malat este legat de acidul malic și poate fi o alegere bună pentru cei care au sensibilități gastrointestinale, deoarece nu are tendința să provoace probleme digestive.

Lactat de magneziu. Adesea folosit ca aditiv alimentar. 

Magneziul se poate administra sub formă de tablete, capsule, pulbere sau fiole.

Dintre acestea, glicinatul de magneziu este preferat pentru absorbția foarte bună și riscul redus de a provoca tulburări digestive. 

De cât magneziu aveți nevoie?

Doza recomandată pentru adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani este de 400 mg pentru bărbați și 310 mg pentru femei. 

Pentru adulții cu vârsta peste 31 de ani, doza dietetică recomandată este de 420 mg pentru bărbați și 320 mg pentru femei. 

Surse bune de magneziu le puteți găsi în următoarele.

Migdale

Avocado

Banane

Cereale pentru micul dejun

Orez brun

Ciocolată neagră

Fasole Lima

Arahide

Spanac

TonIaurt

Există și alte beneficii ale administrării magneziului?

În plus față de beneficiile sale potențiale pentru anxietate, consumul de magneziu poate avea o serie de alte beneficii pentru sănătate. Magneziul joacă un rol important în alte funcții corporale, inclusiv reglarea nivelului de zahăr din sânge, a tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a imunității și a funcției musculare.

Cercetările sugerează că suplimentarea cu magneziu poate fi utilă pentru:

Ameliorarea constipației, inclusiv simptomele sindromului intestinului iritabil

Îmbunătățirea somnuluiStimularea stării de spirit

Scăderea tensiunii arteriale și scăderea riscului de boli cardiovasculare

Tratarea migrenelor

Scăderea riscului de diabet zaharat de tip 2 

Reducerea riscului de osteoporoză

Prevenirea bolilor cardiovasculare

Semnele deficitului de magneziu pot include oboseală, pierderea poftei de mâncare, greață, vărsături și slăbiciune. 

Pe măsură ce simptomele devin mai severe, oamenii pot prezenta crampe musculare, amorțeală, convulsii, ritmuri cardiace anormale și modificări de personalitate.

Dacă bănuiți că aveți un deficit de magneziu, trebuie să discutați imediat cu medicul dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel