Tehnologia revoluționară care ar ajuta inima să își revină după un atac de cord

Adisa Codruț |
Data publicării:

După un atac de cord, zona afectată a inimii devine nu funcționează cum trebuie, iar experții au gândit un plasture injectabil care se pune peste țesutul deteriorat. Rezultatele timpurii sunt promițătoare.

După un atac de cord, medicii au două variante ca să ajute la recuperarea țesutului afectat. Una este implantarea chirurgicală a unui dispozitiv care conduce electric și conectează sistemul de semnalizare al inimii pe lângă țesutul mort. Însă, acest dispozitiv-implant se introduce prin intervenție chirurgicală pe cord, operație care nu e ferită de riscuri și care poate duce la alte probleme cardiace.

Experții au gândit o variantă care evită intervenția chirurgicală: un plasture injectabil care conduce electricitatea și își păstrează forma odată grefat pe mușchiul inimii.

Această tehnologie nu a fost testată pe oameni, însă rezultatele timpurii la animale sunt promițătoare. Acest plasture experimental poate fi înfășurat într-un cateter sau o seringă și injectat în țesutul cardiac deteriorat, unde se desfășoară și se atașează la mușchi. Odată introdus, plasturele susține funcția normală a inimii, conform rezultatelor studiilor efectuate pe șobolani și porci. Constatările au fost publicate în Nature Biomedical Engineering.

Când cercetătorii au plasat plasturele pe mușchiul inimii deteriorate la șobolani, au descoperit că această soluție a dus la o revenire la funcția cardiacă normală normală în decurs de 4 săptămâni. Rezultatele au fost similare și la testele pe porci, despre care se consideră că seamănă mai mult cu oamenii decât cu rozătoarele. Inimile peticite au făcut o treabă mai bună în pomparea sângelui bogat în oxigen în corp și a scăzut și cantitatea de țesut cardiac care nu obține suficient oxigen, arată webmd.com.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel