Ten de vedetă. La ce ingrediente să te uiți la cremele anti-îmbătrânire

Adisa Codruț |
Data publicării:
Cremă
Cremă

Sunt o serie de ingrediente care vă pot ajuta ca pielea să pară mai tânără, însă în timp, nu peste noapte.

Ten, creme. Fiecare ten are particularitățile lui, de aceea ceea ce va funcționa cel mai bine pentru voi depinde de pielea voastră și de rezultatele pe care încercați să le obțineți. Dacă anumite produsele de îngrijire a pielii vă irită pielea, există și alte opțiuni. Iar dacă aveți probleme în a găsi combinația potrivită ar fi bine să apelați la un dermatolog, susțin specialiștii de la webmd.

Potrivit sursei citate, iată câteva sugestii:

1. Pentru riduri - retinol, vitamina C - dacă aveți linii fine, retinoizii (care provin din vitamina A), cum ar fi retinolul, pot face pielea mai fină, deoarece vă ajută pielea să crească mai mult colagen. Este mai ușor pe piele decât versiunea cu prescripție medicală, tretinoina (Retin-A), care poate usca pielea. Produsele cu vitamina C pot ajuta la eliminarea liniilor fine, precum și la reducerea daunelor pe care soarele le face pielii tale. Acest lucru ar putea ajuta la menținerea ridurilor departe.

2. Pentru pielea lăsată: peptide, ceramide - peptidele sunt grupuri de aminoacizi care ajută la formarea proteinelor, inclusiv a colagenului. Aceasta este principala proteină găsită în pielea ta. Crema hidratantă zilnică cu ceramide - grăsimile care se găsesc în straturile pielii pe care le pierzi odată cu înaintarea în vârstă - sunt și o opțiune – și, de obicei, sunt mai ieftine.

3. Pentru pete de vârstă: hidrochinona, retinoidele, vitamina C, acidul kojic - hidrochinona, un medicament care îți poate înălbi pielea, poate estompa petele întunecate. Retinoizii îți pot tonifica pielea mai uniform. Un studiu spune că vitamina C ajută la estomparea petelor de vârstă atunci când îl folosești timp de 12 săptămâni. Acidul kojic - un produs chimic care este adesea folosit ca ingredient pentru albirea pielii în produse - îl poate face și el. Când utilizați oricare dintre acestea, asigurați-vă că purtați protecție solară. Petele tale întunecate pot reveni dacă pielea ta primește prea multă lumină solară.

4. Pentru un ton neuniform al pielii: AHA-urile, retinoizii - Alpha-hidroxi-acizi (AHA-uri) îndepărtează celulele moarte ale pielii. Acest lucru ar putea ajuta la dezvăluirea celor noi cu un ton mai egal. Retinoizii pot face același lucru. Ambele îți pot irita pielea, așa că folosește-le cu prudență dacă a ta este uscată sau sensibilă.

5. Pentru pielea fără strălucire: AHA, retinoizi - Un hidratant poate face tenul să pară mai complet și mai ferm. Acizii alfa hidroxi și retinoizii (precum retinolul) ar putea să îți lumineze pielea atunci când îndepărtează celulele moarte ale pielii.

Ten, creme. Când se aplică

Unele produse se folosesc dimineața, altele seara. Creme care conțin vitamina C trebuie aplicate dimineața. Altele cum ar fi retinolul ar trebui folosite noaptea deoarece lumina soarelui ar împiedica buna lui funcționare. Puneți hidratant în fiecare zi dacă aveți pielea uscată sau dacă doriți să pară mai tineresc.

"Dacă utilizați mai mult de un produs anti-îmbătrânire a pielii, puneți primul pe cel cu un ingredient activ ca să se absoarbă mai bine. De exemplu, dimineața, puneți un produs cu vitamina C pe primul loc, cu protecție solară alături, iar pentru machiaj. La culcare, aplicați retinolul mai întâi și hidratați după aceea", mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel