Ți-e foame tot timpul? Oamenii de știință au o nouă explicație pentru acest lucru

Glicemia are un efect asupra foamei chiar și la câteva ore după ce ai mâncat. 

Cercetările publicate în Nature Metabolism indică faptul că zahărul din sânge are un efect asupra foamei chiar și la câteva ore după ce ai mâncat alimentele care au provocat-o.

Unii oameni au un nivel scăzut de zahăr din sânge la patru ore după ce au mâncat ultima masă. Acest fapt este un indicator al apetitului, nu al nivelurilor de glucoză.

„Nivelul zahărului din sânge este suspectat de multă vreme că joacă un rol important în controlul foamei, dar rezultatele studiilor anterioare au fost neconcludente.”, spune Sarah Berry, om de știință la King's College din Londra. 

„Am arătat acum că nivelurile de zahăr din sânge sunt un predictor mai bun al foamei și al aportului de calorii.", declară Berry.

Oamenii de știință au analizat 1.070 de participanți din Statele Unite și Regatul Unit și nivelul zahărul din sânge. Pentru cercetare, au mâncat un mic dejun tipic și, pe tot parcursul zilei, alimente favorite, atâta timp cât au respectat distanța de trei ore între mese.

Au ținut această dietă timp de două săptămâni, în care glicemia lor a fost monitorizată continuu printr-o aplicație ce indica și ce au consumat și cât de foame le-a fost.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel