Unt sau margarină? Care alegere e mai sănătoasă?

Adisa Codruț / 04 oct 2019 / 15:18
  FOTO: pexels.com
FOTO: pexels.com

Medicii recomandă nefolosirea alimentelor ce conțin grăsimi trans, care pe etichetele produselor apar drept uleiuri parțial hidrogenate.

Unt, margarină. Producătorii de margarină din State ar fi luat măsuri să elimine, din ingrediente, grăsimile trans care apar pe etichete ca uleiuri parțial hidrogenate. Schimbările făcute de producătorii de margarină nu înseamnă că noile produse sunt o alegere mai bună decât untul.

Specialiștii susțin că nu recomandă "înecarea" legumelor în unt sau consumul zilnic de deserturi cu unt, dar utilizarea untului odată la câteva zile "este puțin probabil să vă facă rău". În plus, mai zic ei, există unturi ușoare, cu grăsimi puține, dar cu gust.

"Pe de altă parte, s-ar putea să alegeți dintre margarine moi și alte distribuții care includ substanțe nutritive numite steroli de plante și stanoli, care ajută la scăderea colesterolului pentru unii oameni. Totuși, orice astfel de produse care include ulei de palmier și/sau ulei de sâmburi de palmier va avea grăsimi saturate. Și la 70 sau 80 de calorii pe o lingură, aceste calorii se pot adăuga", mai precizează medicinenet.

Concluzia: comparați etichetele nutriționale ale produselor, uitați-vă la grăsimile saturate și la caloriile totale, dar și la lista de ingrediente pentru a vedea dacă există ulei parțial hidrogenat. "Printre alternative mai sănătoase la unt sau margarină se numără distribuțiile pe bază de ulei de măsline și alte uleiuri vegetale, care conțin grăsimi benefice mono- și polinesaturate", conform sursei citate.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy