Vitamina D, care sunt cele mai bune surse

DCMedical Team |
Data publicării:
Somonul conține vitamina D
Somonul conține vitamina D

Peștele gras este bogat în vitamina D.

Care sunt principalele surse de vitamina D, exceptând statul la soare:

* peștele gras - somon, hering, sardine, păstrăv, macrou, conserve de ton; peștele stochează cantități mari de vitamina D în ficatul și țesuturile grase, fiind o sursă excelentă de vitamină dietetică D. Somonul este una dintre cele mai bune surse de vitamina D, conținând în medie 668 UI per 100 g. Somonul sălbatic este deosebit de bogat în vitamina D - într-un studiu, somonul sălbatic avea 75% mai multă vitamina D decât somonul de crescătorie.

* carnea roșie, ficatul, gălbenușul de ou

* pește și fructe de mare - nivelurile de vitamina D variază considerabil între specii, indiferent dacă peștele este sălbatic sau de crescătorie și modul în care îl gătiți.

* stridii - nu sunt un aliment obișnuit, dar conțin 320 UI de vitamina D la 100g

* ulei de ficat de cod - dacă nu vă place peștele, alegeți un supliment de ulei de ficat de cod de calitate pentru a obține beneficiile vitaminei D ale peștilor grași. O linguriță vă va oferi aproximativ 450 UI de vitamina D, ceea ce îl face un supliment natural extraordinar de luat pe tot parcursul anului, arată hollandandbarrett.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel