Vitamina D, care sunt cele mai bune surse

Peștele gras este bogat în vitamina D.
Care sunt principalele surse de vitamina D, exceptând statul la soare:
* peștele gras - somon, hering, sardine, păstrăv, macrou, conserve de ton; peștele stochează cantități mari de vitamina D în ficatul și țesuturile grase, fiind o sursă excelentă de vitamină dietetică D. Somonul este una dintre cele mai bune surse de vitamina D, conținând în medie 668 UI per 100 g. Somonul sălbatic este deosebit de bogat în vitamina D - într-un studiu, somonul sălbatic avea 75% mai multă vitamina D decât somonul de crescătorie.
* carnea roșie, ficatul, gălbenușul de ou
* pește și fructe de mare - nivelurile de vitamina D variază considerabil între specii, indiferent dacă peștele este sălbatic sau de crescătorie și modul în care îl gătiți.
* stridii - nu sunt un aliment obișnuit, dar conțin 320 UI de vitamina D la 100g
* ulei de ficat de cod - dacă nu vă place peștele, alegeți un supliment de ulei de ficat de cod de calitate pentru a obține beneficiile vitaminei D ale peștilor grași. O linguriță vă va oferi aproximativ 450 UI de vitamina D, ceea ce îl face un supliment natural extraordinar de luat pe tot parcursul anului, arată hollandandbarrett.com.
Adevărul despre mâncarea ambalată: Ce ascund etichetele și cum un simplu simbol pe ambalaj îți poate salva viața!
Un studiu kenyan testează trei tipuri de etichete de avertizare pe alimente.
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Doar 5 minute pe zi! Tehnica simplă care îți poate reseta creierul
5 greșeli comune în bucătărie care îți pot îmbolnăvi familia. Ai mare grijă la asta
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Trucul genial cu tableta pentru mașina de spălat vase. Cum să cureți ușor plita ceramică
Combinația ideală pentru a evita deshidratarea în timpul valurilor de căldură
De ce să pui o picătură de ulei de măsline pe oalele de inox, aragaz și hotă. Te vei îndrăgosti de acest truc!
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
Cum să câștigi respectul celor din jur. Nu mai face aceste greșeli! Cuvintele pe care trebuie să le spui
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
Motivul uimitor pentru care NU ar trebui să speli hainele la 40 de grade
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Foaia de dafin, soluția ieftină care elimină mirosurile neplăcute din casă peste noapte
Soluția anti-căpușe. Scapă de căpușe în mod natural, fără chimicale! Uite ce poți face acum
Deficiență care provoacă crampe musculare și oboseală cronică: asta îți lipsește. Ce trebuie să mănânci urgent
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Ce pastile nu trebuie luate niciodată cu cafeaua de dimineață
Ce să NU faci de Paște și ce să NU mănânci după post. Greșeala pe care o fac mulți români - recomandări INSP
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
Ce nu trebuie să faci niciodată la un priveghi. Greșelile pe care mulți le fac fără să știe
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.